חידק בפצע לחץ

דיון מתוך פורום  פצעים קשי ריפוי

26/12/2013 | 14:13 | מאת: יהודית

קשיש סיעודי סובל מפצע לחץ מס' חודשים.עבר טיפול ברימות וחבישות פלמינל.היו לו 2 אירועים של חום וישנוניות מרובה וחולשה מרובה. טפל בוגמנטין מחשש לזיהום בשולי הפצע. נלקח משטח מהפצע וגדל Entrobacter Ceacea. ע"פ ממצאי הרגישות בתרבית הוחלפה האנטיביוטיקה. האם אכן יש משמעות לצמיחת החידק בתרבית?

בכל פצע פתוח ממושך, יש חיידקים שצומחים עליו. ולכן רק במידה והרופאים חושבים כי הגורם לחום הוא פצע הלחץ יש מקום לטיפול זה. בכל מקרה רצוי לבצע הטריה טובה לפצע ולראות שאין כיסים של מוגלה או אוסטאומיליטיס (זיהום של העצם) בהצלחה פרופ אבשלום שלום

מנהל פורום פצעים קשי ריפוי