גדם שלא נרפא

דיון מתוך פורום  פצעים קשי ריפוי

18/07/2011 | 22:14 | מאת: אביגיל

שלום רב, אימי בת 66 סוכרתית עם PVD קשה, עברה כריתה של האצבעות בכף הרגל, כעת 17 שבועות אחרי, הפצע עדיין לא הבריא, היא שמה לב לדימום בפצע ולתולעים לבנות שיוצאות ממנו, היא טופלה באשפוז, רציתי לדעת ממה נובעת התופעה של התולעים והדימום?

25/07/2011 | 08:43 | מאת: ד"ר אבשלום שלום

לגדם שלא נרפא יש גורמים רבים כגון זיהום פעיל באזור או בעיה של אספקת דם, שאלו הבעיות העיקריות של אימך. לגבי התולעים, כנראה שמדובר ברימות- אומנם רימות רפואיות הם טיפול מקובל, שמבצע הטריה של הרקמות, אך במקרה זה כנראה שמדובר בפצע שאיננו מטופל כפי שצריך. רצוי לפנות לטיפול רופא בהקדם ! ד"ר שלום

01/10/2011 | 10:47 | מאת: דר אברהמי

פצע ברגל לאחר קטיעה של בהונות פרושו שיש בעיות קשות של ריפוי . לאחר ניתוח שעברה אמך הדרך ארוכה ומסוכנת את חיבת להיות במעקב צמוד לבחון אספקת הדם לרגל ואך אפשר לשפרה. ניתוח צינטור וכו, חובה לטפל בזיהום ובנמק שקיים לפי התאור הרימות מהטבע מנקות נמק שיש בפצע וחייבים להוריד רקמת הנמק שזה ריקבון פנימי. יש סכנה ממשית לאיבוד הרגל או אף זיהום מסכן חיים ואסור להזניח המצב. תפני דחוף לטיפול . בברכה אברהמי ת.ל.מ מרכז רפואי תל אביב

מנהל פורום פצעים קשי ריפוי