פריחה בקעקוע ורצון לדעת האם מחלים או מחמיר

דיון מתוך פורום  פצעים קשי ריפוי

06/10/2017 | 15:09 | מאת: פריחה בקעקוע וטיפול

שלום, לפני שבועיים עשיתי קעקוע על שוק שמאל והוא דיי גדול, לא שזה כזה משנה.. עשיתי אצל מישהו מוסמך והכל היה סטרילי. לפני כמה ימים התחילו להופיע נקודות אדומות קטנות על המסגרת של הקעקוע וזה התגבר בקצב משמעותי. הנקודות גירדו והתנפחו מעט, הלכתי לביקור רופא ושם הרופא אמר שזה ככל הנראה זיהום והוא נתן לי אנטיביוטיקה פעמיים ביום למשך שבוע. אני לוקח את האנטיביוטיקה כבר כמה ימים ושם בפנטן פלוס כמה פעמים ביום, הנפיחות ירדה וזה הרבה פחות מגרד אבל עדיין ממשיכה לי אדמומיות בעור בקצב איטי על שאר הקעקוע...אני לא יודע להגיד אם זה מחלים או מחמיר...אין יותר נפיחות והאזור האדמומי לא חם כמו שהיה בהתחלה אבל הקעקוע נהיה אדום בעוד חלקים... אני חייל וככל הנראה מה שגרם לזה זה המכנס הצבאי, ההזעה במהלך התפקיד וחוסר ההקפדה על מריחת המשחה באופן קבוע.. בנוסף יש לי אורטיקריה כרונית שאני מטבל בה באמצעות כדורים(טלפסט). רציתי לדעת אם זה מחמיר או משתפר ואם אני עושה את הטיפול הנכון כדי שכל הסיפור הזה יעבור. תודה רבה!

17/10/2017 | 00:31 | מאת: ד"ר אבשלום שלום

אודם ונפיחות מידית לאחר ביצוע של קעקוע, יכול להיגרם בעיקר על ידי תגובה זיהומית, והן עקב תגובה אלרגית לחומרים של הקעקוע או המשחות. רצוי לפנות בהקדם לרופא עור לצורך יעוץ וחלטה על צורת הטיפול ! הרקע של אורטיקריה , יכול לרמוז יותר על תהליך אלרגי... בהצלחה פרופ אבשלו שלום

מנהל פורום פצעים קשי ריפוי