גסטריטיס וחיידק הליקובקטור

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

23/04/2016 | 21:44 | מאת: עוד אחת שמיואשת

אני לאחר בירור וטיפול מדצמבר, במהלכם ירדתי 10 קילו במשקל. לאחר המתנה של חודשים הלכתי לבדיקת גסטרוסקופיה ונמצא גסטריטיס. חודש נוסף לאחר מכן נמצא סוף סוף החיידק שקיבלתי אליו טיפול בשני סוגי אנטיביוטיקה. לאחר הטיפול המשולב הרגשה של כאבים קשים יותר וחריפים יותר. אני ממתינה לעשות בדיקת נשיפה (הבנתי שרק לאחר 4 שבועות ניתן לעשות). במהלך ההמתנה כבר שני התקפי בטן משתקים, דקירות בבטן העליונה שלאחריה שלשול ואז ההתקף נרגע. לא אוכלת כלום ממש כלום. מסוגלת לאכול רק ביס מלחם כל שעה. יותר מזה מתחילה בחילה ושריפה. עכשיו צריכה להפסיק עם הקונטרלוק (40 מג) ומפחדת מהכאבים שיבואו. מתוסכלת, וחוששת שאולי פיספו לי בעיה אחרת. קראתי על תסמונת זולינגר-אליסון שאולי יכולה להתאים. איזה בדיקות אני צריכה לקבל בשביל לבדוק אם זה זה? וגם לציין, בתקופה הזאת ניסיתי את כל התרופות בשוק עד שהגעתי לקונטרלוק וכלום לא עזר לצרבות לכאבים.

30/04/2016 | 15:30 | מאת: ד"ר דן קרטר

שלום לה הינה האם אכן הכאב נגרם מהדלקת בקיבה כאב ברום הבטן יכול לנבוע גם מגורמים אחרים כאבני מרה או מעי או לבלב או להיות מוקרן לבטן יש חקום לבירור בסיסי הכולל US בטן בשלב ראשון, בדיקות דם ובהמשך ךשקו הדמייה נוספת כמו סיטי בהתאם לממצאים לשם המשך בירור יש לפנות למומחה לגסטרו

מנהל פורום מעי רגיש