דקירות בבטן העליונה: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לדקירות בבטן העליונה?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

דקירות בבטן העליונה: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות
23/04/2016 | 21:44 | מאת: עוד אחת שמיואשת
מתוך פורום מעי רגיש

אני לאחר בירור וטיפול מדצמבר, במהלכם ירדתי 10 קילו במשקל. לאחר המתנה של חודשים הלכתי לבדיקת גסטרוסקופיה ונמצא גסטריטיס. חודש נוסף לאחר מכן נמצא סוף סוף החיידק שקיבלתי אליו טיפול בשני סוגי אנטיביוטיקה. לאחר הטיפול המשולב הרגשה של כאבים קשים יותר וחריפים יותר. אני ממתינה לעשות בדיקת נשיפה (הבנתי שרק לאחר 4 שבועות ניתן לעשות). במהלך ההמתנה כבר שני התקפי בטן משתקים, דקירות בבטן העליונה שלאחריה שלשול ואז ההתקף נרגע. לא אוכלת כלום ממש כלום. מסוגלת לאכול רק ביס מלחם כל שעה. יותר מזה מתחילה בחילה ושריפה. עכשיו צריכה להפסיק עם הקונטרלוק (40 מג) ומפחדת מהכאבים שיבואו. מתוסכלת, וחוששת שאולי פיספו לי בעיה אחרת. קראתי על תסמונת זולינגר-אליסון שאולי יכולה להתאים. איזה בדיקות אני צריכה לקבל בשביל לבדוק אם זה זה? וגם לציין, בתקופה הזאת ניסיתי את כל התרופות בשוק עד שהגעתי לקונטרלוק וכלום לא עזר לצרבות לכאבים.

שלום לה הינה האם אכן הכאב נגרם מהדלקת בקיבה כאב ברום הבטן יכול לנבוע גם מגורמים אחרים כאבני מרה או מעי או לבלב או להיות מוקרן לבטן יש חקום לבירור בסיסי הכולל US בטן בשלב ראשון, בדיקות דם ובהמשך ךשקו הדמייה נוספת כמו סיטי בהתאם לממצאים לשם המשך בירור יש לפנות למומחה לגסטרו

בן 38 אחרי שלושה טיפולים של אנטיביוטיקה בחיידק בקיבה ועדיין סובל מצרבות וכאבי דקירות בבטן העליונה, לאחר שעברתי את הטיפול האנטיביוטי האחרון עשיתי בדיקת צואה לגילוי חיידק ויצא שלילי העניין האם יכול להיות שבגלל שלקחתי לנטון בזמן הבדיקה מציג מצג שלילי שאין חיידק כביכול? ואולי צריך לעשות בדיקה חוזרת ללא הלנטון ? כי עדיין התופעה קיימת של הצרבות ,בכל מקרה אני סובל מזה כבר 5 שנים בהפוגות רק שלאחרונה זה פשוט לא עובר הצרבות כמו סוג של הרגשת קור בוושט וצריבה זה מפריע לי,אני מטופל בלנטון פעמיים ביום העניין הוא ,שפעם הפנו אותי לגסטרוסקופיה ולא הלכתי אני ממש מפחד אני חולה אפילפסיה ולוקח למודקס,שכן פעם קיבלתי התקף אפילפסיה אצל רופא שיניים כתוצאה מהרדמה באמצע הטיפול, לכן חושש מההרדמה וכל זה אני רוצה לדעת האם אפשר לדרוש בדיקה חלופית כמו בליעת בריום אני מרגיש שהבדיקה הזו פחות מאיימת ללא הרדמה וסיכון מאשר הבדיקה של גסטרוסקופיה שנראית לי פולשנית ואולי עם סיכון בגלל האפילפסיה,אשמח לחוות דעת בתודה אריאל

שלום רב אפשר להשיג אינפורמציה על רפלוקס ומבנה ושט קיבה ותיפקודם - באמצעות צלום בליעת בריום. לבדיקת חיידק ההליקובקטר פילורי לאחר טיפול בו, אנו משתמשים במבחן נשיפה UBT - ובלי נטילת תרופות כמו הלנטון. כך שמבחן נשיפה + צילום ושט קיבה יכולים לתת מענה אצלך. במקביל - ניתן לבצע גסטרוסקופיה בהרדמה מוגנת - עם מרדים, כך שכל בעיה שתצוץ במהלך הבדיקה תקבל מענה.

שלום, לפני כיומיים עברתי בדיקת גסטרו ולקיחת ביופסיה, הרגשתי מצויין, רק שמאז כל פעם רק אחרי שאני מכניסה משהו לפה יש לי כאבים- סוג של דקירות ברום הבטן, והבטן נפוחה. האם אני צריכה לגשת להיבדק? או שזה תקין ויעבור לבדו?...

בד"כ חולף לבד במידה וממשיך לפנות לרופא משפחה התשובות בפורום אינן מהוות חוות דעת רפואית או תחליף להתייעצות עם רופא / בדיקה רפואית מסודרת

שלום אני בן 35 בריא בדרך כלל , לפני 7 שנים סבלתי מהליקובקטר שנמצא בבדיקת נשיפה וניתן לי טיפול מתאים והכל הסתדר לפני שבוע החלו אצלי כאבים כמו דקירות בבטן העליונה עם שלשולים שנמשכו 3 ימים לאחר הפסקה של יומיים הם שוב חזרו. באיזה שלב אני צריך לנבדק להליקובקטר שוב או שאני צריך להניח שזה ווירוס .... כמה ימים לחכות תודה

זיהום בהליקובקטר הוא זיהום כרוני ואינו מתבטא במחלה חריפה. אם הבעיה חולפת תוך מספר ימים מיותר לבדוק הליקובקטר.