תהליך ברור mre איזה פרוטוקול?

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

31/10/2015 | 10:36 | מאת: אבחנה

אני בן 50 אני סובל מכאבים עיוותים בחלל הבטן האמצעית והימינית אמצע. וזה מדפיע על אכילה אחרי האוכל בעיקר אין לי צרבת וכו. פעם בכמה שבועות פתאום יש כמו כיווץ הכל נעצר וכמו חסימת מעיים. זה כמו כיווץ קשה שלא משתחרר. עברתי בדיקות גסטרוסקופיה וקולונסקופיה . תקינות. הדבר היחיד שעזר לי בהתקפים הקשים וגם שזה כאןב זה כדור בשם פפברין. גם בהתקפים הקשים זה שיחרר לאט את הכווץ הזה שאז גם קשה לאכול אין ממש יציאה. הפפברין עוזר. אין לי צליאק אבל שלחו אותי ל אמאראייאי. למעי דק. שאלתי האם זה מזהה את הבעיה. וכמו כן האם העובדה שפפברין שמרחיב כלי דם עוזר לא מעידה שיש לי דבר שבמקרה קראתי ברשת שאף רופא לא העלה . איסכמיה של המעי הדק ובעיה באספקת דם למעי הדק? בכל מקרה האם האמאראייאיי מראה גם מצב כלי דם למעי הדק? או רק אם יש דלקת או גידול במעי? או שצריך בדיקה אחרת של כלי דם למעי בנפרד? יש לי יציאות רגילות שלמות כל יום. הגדירו א ותי כסובל מעודף פפסיקה במעיים. אני ממש סובל מאי נוחות במרכז הבטן. וגם לחץ בחלק האחואי של הגב. נואשתי קצת. הסבירו לי תמיד שאם יש כאב משהו לא בסדר. מה דעתך?תודה

31/10/2015 | 19:40 | מאת: ד"ר דן קרטר

שלום MRI של המעי הינה בדיקה אנטומית- כלומר כזאת שמזהה בעיות במבנה של המעי- למשל פוליפ, דלקת וכו במידה ובעיה כזאת קיימת, ניתן לאבחנה בMRI לגבי זרית כלי דם-קיימות בדיקות המיוחדות לשאלה זו- CT או MRI המדגים זרימה בכלי דם ( המילה הינה אנגיוגרפיההמצורפת לסוג הבדיקה MRI או CT) העובדה שהפפוורין מפחית כאב אינה ברורה- האם אכן מדובר באפקט אמיתי או באפקט פלצבו בעל מקרה, תסמינים המופיעים פתאום בגיל 50 דורשים המשך בירור עד לירידה לסיבה לתסמינים

מנהל פורום מעי רגיש