גזים

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

12/03/2013 | 12:33 | מאת: אביעד

בן 50 פלוס, מזה כשלושה שבועות גזים בקיבה ובמעי, שתיית קמומיל מספר פעמים ביום מקלה אך הבעיה לא עוברת, כך גם לגבי כמוסות פחם כמו קרבוסילן. יציאות רגילות ללא שלשול אך לעיתים תחושת צריבה בפי הטבעת, ואז הפרשה של קצת ליחה בהירה במתן יציאה, שלאחריה הצריבה נעלמת. התחלתי פרוביוטיקה כמה ימים בינתיים ללא שינוי. מה רצוי לבדוק ולמקד ומה עוד אפשר לשקול לעשות ? נתונים :לא שמן, בדיקות סקר תקינות, בדיקה תקינה להליקובקטר, גלוטן, שתן וצואה, לא מעשן, לא שותה אלכוהול, אולטרסאונד כליות בטן ופרוסטטה תקין, בדיקה לטחורים תקינה, בדיקת דם סמוי תקינה.

13/03/2013 | 21:33 | מאת: ד"ר אליזה טיומני

במידה וכבר עברתה בדיקה אנדוסקופית של מערכת העיכול התחתונה -קולונוסקפיה- והיא תקינה-קרוב לוודאי שמדובר במצב הספזם של מעי שמיצר תחושת גזים וריר בצואה .כמובן יכול להיות גם זהום או אי סבילות למרכיבי מזון-השכיח היא אי בילות לסוכר החלב.

מנהל פורום מעי רגיש