בטן נפוחה כגודל הריון חודש שביעי לפחות - נא עזרתם!

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

06/10/2012 | 01:21 | מאת: אביבה

בבקשה קיראו עד הסוף... יש לי בעייה נוראית ומתסכלת ביותר, קודם כל אני רוצה לציין שבעבר לפני כמה שנים כבר הייתי אצל רופא גסטרו והוא אמר שיש לי מעי רגיז, זה קורה לי מתי שאני עולה כמה קילוגמים בעיקר וגם לאחר ארוחה גם הכי קלה הבטן תופחת ותופחת ולא פעם כבר שאלו אותי אם אני בהריון כי ככה זה נראה! אני בחורה לא שמנה וגם לא מלאה, הבעייה היא שאני משמינה אני משמינה רק בבטן!!! יש לי את זה כבר הרבה שנים אבל זה מורגש בעיקר שאני עולה כמה קילוגרמים וגם שאני במתח יש הרגשה כאילו הבטן לא רפוייה, עוד משהו.. אם אני מעשנת סיגריה אחרי הרבה זמן שלא עישנתי או למשל בבוקר אני נתקפת מיד בהתכווצויות עזות בבטן ורצה לשירותים האם זה קשור?, גם לפני שיש לי יציאה אני מקבלת התכווצות חזקה בבטן ותוך שניות רצה לשירותים ללא הודעה מוקדמת. בבקשה עיזרו לי ותנו לי הצעות מה עליי לעשות? בעבר ביצעתי גם סיגמואידוסקופייה וגם במערכת העיכול העליונות ונמצא תקין. מבקשת תשובה .. תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה
06/10/2012 | 19:33 | מאת: ד"ר אליזה טיומני

צריך להתחיל מביקור אצל דיאטנים לוודה שהכל כשורה מבחינת תזונה.להתחיל לקחת טיפול לתסמונת מעי הרגיש-תרופות מקבוצת SSRI אשר מעלים כמות הורמון סרוטונין במעי או טיפולים אלטרנאטיביים ועד יותר טוב לשלב אותם:היפנוזה רפואית //ביופידבק כללי//טיפול התנהגותי קוגניטיבי

06/10/2012 | 22:18 | מאת: אביבית

הרגיז ואולי זה יכול להיות גם משהו אחר? מה זה התגובה של הסיגריה שכתבתי שיש לי התכווצויות אחרי סיגריה? האם זה תסמין של התסמונת? המלצת לי לקחת תרופות מי נותו לי את המרשם? והיכן עושים היפנוזה רפואית? עוד שאלה אחרונה האם תסמונת מעי רגיז עלולה לעכב כניסת הריון? תודה מראש.

מנהל פורום מעי רגיש