אכלזיה ורקטוצלה

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

25/01/2007 | 05:01 | מאת: נכדה

שלום קצת ארוך אבל חשוב,אז אני אודה לתשובה. סבתי בת 84, ויש לה מס' רב של בעיות במע' העיכול: 1. לפני 15 שנה עברה ניתוח במעי כתוצאה מדימומים. כולל כריתת חלק ממנו. מאז גם יש לה בקע בבטן התחתונה. 2. אכלזיה קשה- מספר שנים של קשיי בליעה, וכאבים. כיום כמעט בכל ארוחה מרגישה אחרי מס' ביסים שהכל נתקע, מים קשה לה לשתות. 3. רקטוצלה שאובחנה לפני מס' חודשים. 4. צרבות, בחילות, כאבים בקיבה. 5. עצירות. 6.. משהו חדש בשנה האחרונה - מריגשה כאבים חזקים כמו לפני שירותים בבטן התחתונה, כמו למשל שנוטלים כדורים משלשלים אז אצלה זה כך כמעט תמיד למרות שכדורים משלשלים היא לוקחת שנים רק פעם בשבוע. ביצעה בדיקות סיטי, וכו' - הכל תקין. נאמר לנו שזה כנראה מהניתוח - שאחרי שנים ישנן תופעות כאלה למרותש לא ראו הידבקויות בצילומים. השאלות: 1. מה יכול להקל את כאבי הבטן? פאפברין עושה לה רע בקיבה. וולטרנים וכו' - אסורים לה בגלל הקיבה. 2. האם זה יכול להיות מעי רגיז? 3. האם יכול להיות קשר בין אכלזיה לרקטוצלה? נשמע שזה מאותה משפחה. 4. מה ניתן לעשות עם הרקטוצלה בהתחשב בעובדה שאין אפשרות לנתח? הומלץ לה על סיבים אבל האם הסיבים לא יקשו על הקיבה ובכלל - הם טובים לה בהתחשב בכל הבלגן מסביב (כאבי הבטן הקיבה וכו')? 5. לעיתים היא בולעת חתיכות אוכל ללא לעיסה זה גם משהוש לאורך זמן יכול לגרום למשהו מהנ"ל? 6. היא החלה לנטול כדורי מודל - האם זה באמת יכול לעזור למשהו מכל הסימפטומים - או לחילופין לפגוע במשהו? 7. העצירות אני מניחה מלא מקלה על הבעיות השונות גם ככה- יש משהו טבעי ומתון על בסיס יומי שיכול להקל בעניין? אני אודה על כל המלצה של תוסף או תרופה ההקלה של משהו מהסימפטומים הנל. תודה הנכדה

את מעלה שלל שאלות וזה מבלבל, יש להפנות שאלות אלו לרופא גסטרו במסגרת ביקור במרפאה. לגבי מה שכן אוכל לענות עליו הוא רק על דברים כלליים, הכל בהחלט יכול להיות מעי רגיז אולם אין קשר בין אכלזיה לרקטוצלה.נסי לסכם את הבעיות שאת מעלה בצורה אחרת, כך יוקל לרופא לענות על שאלותיך, נסי לבחור 3 דברים שהכי מפריעים לסבתא ותארי אותם במלים פשוטות.

מנהל פורום מעי רגיש