שביל הזהב

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

28/04/2011 | 18:24 | מאת: גדי

שלום רב, אני בן 55, סובל מיל"ד, היפרליפידמיה,מצב קדם סוכרתי, אוסתיאופניה, עודף משקל ותת-תריסיות (אלה מטופלים ע"י תרופות,דיאטה ופעילות גופנית).כמו כן סובל מאי-שקט במעיים, כולל נפיחות וגזים, זאת בין היתר על רקע תזונה עתירת סיבים (2 כפות שיבולת שועל וכף סובין שיבולת שועל בבוקר וניסיון לאכול ירקות ופירות). לאחרונה הייתי בלונדון כשבוע, שם האוכל אמנם עתיר כולסטרול ופחמימות פשוטות, אך הקיבה הייתה רגועה לחלוטין, ללא גזים, ללא נפיחות ועם יציאות סדירות. הייתי בעבר אצל דיאטניות שונות, כולל אחת ידועה ויקרה באופן פרטי, אך ללא הועיל. יוצא שאני צריך לבחור בין דרך חיים בריאה ועתירת סיבים כדי לשמור על כולסטרול נמוך ומשקל תקין ולסבול מבעיות מעיים כגון נפיחות וגזים ובין מזון (דוגמת המזון הבריטי) שמן, ביתי שגם אהוב עליי מאוד וגם מיטיב עם קיבתי. אודה לך אם תעזור לי למצוא דרך ביניים. יש לציין כי לפני כ-4 שנים עברתי קולנוסקופיה לא-וירטואלית ב.מ.פ., אולטראסאונד ובדיקות אחרות (באולטראסאונד אכן נמצאו גזים בלבד, ללא כל ממצא אחר). תודה, גדי

לקריאה נוספת והעמקה
29/04/2011 | 00:48 | מאת: ד"ר יהודית אסולין-דיין

מזון דל סיבים מפחית את כמות הגזים ולכן את הסבל שלך. אתה צריך לבחור בין אכילה נכונה לאיכות חיים. זו לא החלטה שרופא יכול לקחת. היא תיקבע עפ"י מידת הסבל שלך. לגבי המלצות לתזונה רלבנטית, עדיין הכתובת היא דיאטנית.

29/04/2011 | 01:06 | מאת: גדי

שלום ד"ר אסולין-דיין, תודה על תשובתך המהירה ומאירת העיניים, אך נדמה לי שלא הבהרתי את חומרת המצב. אני מודע היטב לתרומתם של סיבים תזונתיים להפחתת הסיכון למחלות שונות, אך פרט לגזים המטרידים מאוד בפני עצמם, התזונה עתירת הסיבים גם גורמת לי שלשולים עד כדי צריכת אימודיום כדי לתפקד(!) בוודאי תסכימי איתי שאין זה מצב סביר. יודגש כי לא מדובר רק בסיבים כתוסף מזון, אלא גם בסיבים הנמצאים בירקות ובפירות לא מבושלים. לצערי, כל הדיאטניות שנועצתי בהן רק חזרו על חשיבותם של הסיבים גם במחיר התגובה הקשה של מערכת העיכול שלי. יצויין עוד כי כל התרופות נגד גזים לא עזרו גם הן. אשמח אם תוכלי להצביע על כיוון לפתרון, משום שלא מצאתיו אצל דיאטניות (לא שחלילה, יש לי משהו נגדן). תודה, גדי

מנהל פורום מעי רגיש