שאלה לגבי כאבי גב תחתון ותחושת זרמים בגב וקשר IBS

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

26/10/2008 | 14:50 | מאת: יעקב

אני סובל מIBS מאופיין עצירות הצטברות גזים בבבטן ובטן נפוחה מטופל בתרופות מקלות כמו אנציפלמד נירבקסל וקרבוסילן . בחודש האחרון אני סובל מכאבי גב תחתון ואגן לסירוגין , ותחושת נימול - כמו זרמים בגב מרכזי כשאני אוכל ושותה בד"כ. האם יש לזה קשר ל IBS או להצטברות הגזים ? בנוסף לפני 3 ימים לקחתי כדור פולקס -תוסף ברזל שהחמיר לי את העצירות -מאז שלקחתי לא הייתה יציאה ואני מרגיש תחושת כבדות , הפסקתי עם הברזל -האם כתוצאה מההפסקה מצב העצירות אמור לחזור למצב הקודם ?

27/10/2008 | 20:34 | מאת: ד"ר יהודית אסולין-דיין

שלום יעקב, מכיוון שתחושותיך מחמירות לאחר האוכל הן בהחלט יכולות להיות קשורות לתנועה של נוזל וגז בתוך המעי. לגבי הברזל- הוא אכן גורם לעצירות. לרוב היא חולפת לאחר סיום הטיפול. אם אין חסר ברזל ברור ואנמיה לא כדאי לקחת תוסף ברזל. בברכה, ד"ר אסולין

מנהל פורום מעי רגיש