בטן עליונה בדיקה וכו'

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

13/12/2020 | 20:01 | מאת: עדי

שלום אני בן 52 מזה 14 שנה תופעות בבטן עליונה למרות שאני רזה ולא מעשן ולא שותה אלכוהול ומקפיד עם תזונה טובה. יש ברמה יומיומית תןפעות בסגנון - רגישות וכאב באיזור מפתח הלב ובטן עליונה, רפלוקס, קצת שיעול אחרי אוכל, צרבות, לעתים קצת בחילה. לוקח כבר 12 שנה אומפרדקס. 1 ביום. גסטרוסקופיה תקינה לפני 10 שנים ונוספת תקינה לפני 5 שנים. אובחן כהפרעה פונקציונלית. לוסק וגם כדור גסטרו מקלים עליי אבל לא לגמרי. מזה כשנה וחצי יש החרפה בתסמינים. תסמינים דומים אבל בעוצמה יותר חזקה ולפעמים יש בחילות אחרי אוכל ואז אוכל פחות מנות קטנות ולכן קצת ירדתי במשקל. בדיקות דם שגרתיות תקינות דם סמוי תקין פעמיים CEA תקין 2.4 בדיקת רופא תקינה אין בלוטות נפוחות או משהו חריג. CT חזה ובטן לפני שנה ו 3 חודשים תקין. רציתי לשאול 1. מה הסבירות שהתפתח סרטן קיבה או וושט ב 5 שנים מאז גסטרוסקופיה? אני יודע שבחיים הכל יכול להיות וברור שאתה לא יכול לתת לי תשובה וודאית 1 או 0 אבל אפשר להניח שסבירות מאוד מאוד נמוכה? 2. החרפת התסמינים היא כשנה וחצי אבל בחודש האחרון פתאום עוד החרפה יותר. האם התנהלות כזאת מתאימה לסרטן קיבה או וושט? תודה רבה

הסבירו לסרטן ושט וקיבה נמוך מאוד. מאידך, כדאי לבצע בירור הכולל ניטור חומצה בושט.

מנהל פורום מעי רגיש