שאלה בקשר לקצב התרוקנות של הקיבה

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

26/05/2020 | 07:21 | מאת: דנה

שלום ד"ר, בעבר שאלתי בפורום זה על בעיית דיספפסיה פונקציונלית. ורציתי לשאול, עברתי לאחרונה בדיקת התרוקנות קיבה שיצאה לי התוצאה: פינוי לאחר שעה 8%, לאחר שעתיים 24% ולאחר 4 שעות 85%. רציתי לשאול האם התוצאה נחשבת שיש לי גסטרופרזיס או גסטרופרזיס חלקי? כי אני סובלת מתופעות של ריפלוקס וקשיי בליעה. האם הטיפול לדיפססיה תפקודית הוא אותו טיפול לגסטרופרזיס? כרגע אני מטופלת עם נקסיום, מירו,ועכשיו הוסיפו לי כדור לניסיון של מוטיליום 10 מג לראות אם זה משפיע בתודה

31/05/2020 | 23:00 | מאת: ד"ר קרטר דן

שלום ליד כל ערך רשומה הנורמה שלו אך יכולה להסתכל לבד גם בסכום הבדיקה רשומה האבחנה קיימת חפיפה בין גסטרופרזיס לדספפסיה תפקודית אין כזה דבר גסטרופרזיס חלקי ואגב התוצאה החשובה ביותר היא 4 שעות -ואם התרוקנות הקיבה תקינה ב4 שעות, הרי שלא מדובר בגסטרופרזיס משמעותי

מנהל פורום מעי רגיש