טיפול בתסמונת המעי הרגיש

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

15/05/2020 | 13:38 | מאת: ערן

שלום ד"ר קרטר, בן 25, מעל שנה אני סובל מתופעת חוסר התרוקנות מלאה ותחושת נפיחות בטנית ואי-נוחות לאחר מכן, שמלווה אותי שעות רבות במהלך היום (הנפיחות יורדת מעט בהמשך היום ולאחר ארוחה מתחדשת). יש יציאה תקינה, עד שבשלב כלשהו אני צריך להפעיל מאמץ, ללא הצלחה, ויש תחושה של מלאות. אני לוקח נורמלקס מדי פעם כדי להקל. יש תקופות של רגיעה והחמרה לסירוגין. בנוסף, עשיתי ניסוי: 1. הקפדה על העלאת צריכת הסיבים התזונתיים (אכילה מוגברת של פירות וירקות + שימוש בבנפייבר) - הניב שיפור. 2. פעילות גופנית/עיסוי בטני - הניב שיפור מועט. ההחמרה מגיעה בעיקר לאחר הזנחה שני סעיפים אלו. רציתי לשאול - 1. האם ניתן לטפל בתופעה זו באמצעות פרוביוטיקה? אם כן, איזו מתאימה לכך ומהו המינון הדרוש? 2. האם קיימת אפשרות שמדובר בהיחלשות שרירי הבטן ו/או רצפת האגן - אם כן מה אפשר לעשות בנידון? 3. אם יש לך עצות נוספות אנא רשום לי. אודה לך מקרב לב, בברכה, ערן.

16/05/2020 | 12:45 | מאת: ד"ר קרטר דן

שלום לנערכתי פרוביוטיקה לא תעזור יש מקום לבירור תפקוד רצפת האגן וטיפול בהתאם לממצאים פנה למומחה ךתחום

מנהל פורום מעי רגיש