PPI דיספפסיה קיבה

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

29/02/2020 | 11:35 | מאת: שגיא

שלום גיל 50 סובל באופן יומיומי מרפלוקס כאב באיזור הקיבה אחרי אוכל, קצת בחילות, כאב באיזור מרכז החזה בוושט, קצת שיעול לפעמים וכו' אובחן כדיספפסיה וכנראה התפנות קצת איטית של הקיבה. אבקש לשאול את דעתך המקצועית 1. האם תרופות PPI מקלות גם תסמינים של התפנות איטית של הקיבה כגון כאב ברום הבטן, קצת בחילה, רפלוקס קצת שיעול, כאב במרכז החזה בוושט וכו'? 2. האם 20 מג קונטרולוק מקביל בעוצמה ל 20 מג לוסק או שיותר חזק? יש יתרון לאחד מהם על השני? תודה רבה

29/02/2020 | 20:48 | מאת: ד"ר קרטר דן

שלום יש מקום לניסיון טיפולי בPPI PPI מפחיתים הפרשת מחומצה ולא משפיעים על קצב התפנות הקיבה כל הPPI יעילים באופן דומה

מנהל פורום מעי רגיש