גסטרופרזיס ומשקל.

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

15/02/2020 | 14:54 | מאת: ליאורה

שלום אני בת 40 ידוע על מעי רגיש כבר 15 שנה עברתי בדיקות הדמיה ודם מקיפות ותקינות הצלחתי לשמור על משקל יציב אבל בשנים האחרונות הרבה יותר כאבי בטן והגסטרו אמר שזה כנראה הפרעה במוטיליות של המעי בגלל כאבי בטן ורגישות גם בקיבה אוכלת פחות וירדתי חזק במשקל מ 55 ל 40 קילו! הגובה שלי 1.67 בנוסף כבר כמה שנים תופעות בבטן עליונה וושט ואמרו שזה דיספפסיה ( גסטרוסקפיה תקינה ) ורפלוקס. לוקחת לוסק כל יום. משום מה בשנה האחרונה זה החמיר ויש בחילות ויכולה לאכול מעט מאוד ומפזרת את האוכל לאורך היום אבל אוכלת מעט מדי. הרופא אמר שכנראה פיתחתי גסטרופרזיס. בדיקות הדם עדיין תקינות. רציתי לשאול האם גסטרופרזיס יכול להגרם מעצם זה שירדתי במשקל? ואז אם אצליח לעלות חזרה אז זה יכול להבריא? או שגסטרופרזיס נגרם כנראה מבעיה אחרת שלא עלו משהו אולי במערכת העצבים וכו? תודה רבה

16/02/2020 | 22:54 | מאת: ד"ר קרטר דן

שלום גסטרופרזיס הינה אבחנה המתבססת על בדיקת מיפוי התרוקנות קיבה לא ברור על מה מסתמך הרופא שלך באבחנתו

מנהל פורום מעי רגיש