חשש לחסימת מעי, בדיקה

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

18/01/2020 | 22:11 | מאת: אברהם ל.

שלום אני בן 53. בסך הכל בריא. עקב תאונה לפני 10 שנים סובל מצליעה לא הולך מהר הולך לאט כמה דקות רצוף אבל במצטבר לאורך היום הולך קצת במשרד ובבית. כל החיים היו לי יציאות בד״כ כל יום בבוקר.בשנתיים שלוש האחרונות יש פער בין יציאות של כמה ימים ובחודשים האחרונים שבוע יאפילו 10 ימים בין יציאות. סיטי בטן לפני חודש תקין. קולונוסקופיה לפני שנה וחצי תקינה. בדיקות דם תקינות. היציאות בכלל לא קשות כי לוקח לבולק או נורמלקס. בחודשים האחרונים היו כמה פעמים כאבי בטן גלים די עזים לפני יציאה בעיקר בצד שמאל של הבטן באמצע ולמטה ואז זה משתחרר אחרי כשעה מתחילות יציאות. יש גם בחילה גדולה. רופא המשפחה הפנה אותי לגסטרו השאלה אם יש חסימות מעי עקב פגיעה בתנועת המעי ( פסודו ). אשמח לעזרתך האם חסימת פסודו הוא בדרך כלל במעי הגס או הדק? הכאב בצד שמאל לדעתי זה מעי גס ואיך אפשר להעריך אם זה זה? ומה עושים? האם צריך לעשות בדיקת זמן מעבר מעי גס או שזה מיותר כי די ברור שלוקח הרבה זמן? תודה רבה

18/01/2020 | 22:26 | מאת: ד"ר קרטר דן

שלום במידה והיה ניתוח בטני ויש חשש להדבקויות, אז החסימה בדרך כלל במעי הדק אם מדובר על בעיה תפקודית\ עצבובית, הבעיה בדרך כלל במעי הגס.

מנהל פורום מעי רגיש