בירור קרוהן, קלפרוטקטין

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

16/01/2020 | 16:13 | מאת: אופיר

לפני חודש וחצי אושפזתי עקב דלקת בסוף המעי הדק, טיפול ממושך באנטיביוטיקה. לאחר שבועיים אולטרסאונד בטן- נאמר לי כי קיימות עדיין 2 דלקות במעי אך במיקום אחר מהאשפוז. (מעי גס ומסביב לתוספתן) בבדיקת דם asca lgA - חיובי(34.37) קלפרוטקטין תקין - (16,מתחת ל50) האם לאור תוצאת הקלפרוטקטין יש חשד לקרוהן? יכול להיות שגם בקרוהן תצא תשובה תקינה מתחת ל50? אציין גם כי אין תופעות לוואי מלבד דימום באף כאבי גב וכאבים בזמן יציאה בשירותים.

16/01/2020 | 23:13 | מאת: ד"ר קרטר דן

שלום כל תהלחךדלקתי פעיל במעי עשוי להעלות את רמת הקלפרוטקטין רמת קלפרוטקטין תקינה הינה סימן מנבא לאי אבחון מחלת קרוהן כמובן שבמידת הצורך יש להמשיך על ידי בירור אנמדוסקופי או הדמייתי

מנהל פורום מעי רגיש