רפלוקס, קושי בבליעה ובחילה

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

17/12/2019 | 17:05 | מאת: מאי

שלום ד"ר, יש לי כבר 3 שנים תופעות של קושי בבליעה ורפלוקס. עברתי המון בדיקות גסטרו.(בינהן גסטרוסקופיה 3 פעמים, מיפוי התרוקנות קיבה, ph 24, ניטור חומצה) בהתחלה לא מצאו כלום חןץ מריפלוקס. לאחרונה מצאו לי חיידק הליקובקטר טופלתי באנטיביוטיקות החיידק נעלם, התופעות ממשיכות ריפלוקס, ליחה, בחילה, שורף בקיבה. לאחרונה עברתי גסטרוסקופיה ונאמר לי שיש לי דלקת בקיבה נלקח ביופסיה מהקיבה וחזרה תשובה שיש לי דלקת קשה וכרונית בקיבה. הגעתי לטיפול אצל פרופ גסטרו (אחרי ביצןע הגסטרו)והוא רצה לעשות לי שוב גסטרוסקופיה כדי לקחת ביופסיות מהושט והתרסיריון, הוא משער שיש לי הפרעה תפקודית לדעתו (כי גם לפני שהיה לי דלקת היה לי קושי בבליעה ורפלןקס)והוא קודם רוצה לשלול צליאק וeoe. את הגסטרוסקופיות עשיתי בהפרש של חודשיים ובגסטרוסקופיה השניה הפרופ טען שאין לי דלקת למרות שעשיתי גסטרו חודשים לפני ונאמר דלקת חמורה וכרונית בקיבה. רציתי לשאול איך יתכן שב2 גסטרוסקופיות שונות בהפרש חודשים יש דלקת חריפה וכרונית ובשניה אין?( למרות שבראשונה גם יש עדות פתלוגית) ואיזה טיפול יכולים לתת לי להפרעה בתפקוד המעי לפי טענת הפרופ? הוא לא רצה לפרט לי עד שהביופסיות החדשות לא חוזרות. נקסיום לא כל כל עוזר לי.אובדת עצות וסובלת אשמח לשמוע דעתך בנושא. בתודה, מאי(בת 26)

19/12/2019 | 00:05 | מאת: ד"ר קרטר דן

שלום לגבי השאלה של ההבדל בפתולוגיה בין שתי הבדיקות- יתכן ולקח זמן לסמני הדלקת הכרונית להעלם לאחר הכחדת ההליקובקטר לגבי ההפרעה בתפקוד- יש לבצע בירור ולהוכיח זאת ורק אחכ לדון בטיפול

מנהל פורום מעי רגיש