מעי רגיז ותסמיני סיבו

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

06/11/2019 | 21:31 | מאת: ליה

שלום בת 45 סובלת בחודשיים האחרונים מדיספפסיה קלה- תחושת מלאות בקיבה כבדות אחר אוכל אי נוחות בבטן העליונה בצד שמאל,דקירות רגעיות בבטן העליונה בשעות הערב.בנוסף פעילות מעיים איטית ונטייה לעצירות.התסמינים מוקלים בדיאטה ללא גלוטן דגנים וסוכרים. בעברי בשנות העשרים המוקדמות סבלתי מתסמינים במערכת העיכול (ללא מעי רגיז ועצירות)שהוקלו לאחר נוצאת סוכרים מהתפריט.לא נמצא קנדידה בבדיקות. הבנתי שאלו תסמינים של סיבו.מה ניתן לעשות בנושא? האם ייתכן ששינויים הורמונליים פרה מנופאוזה אחראים לתסמינים? איך ניתן להשלים קלוריות כדי להימנע מתת משקל? תודה

09/11/2019 | 14:45 | מאת: ד"ר קרטר דן

שלום כלל לא ברור שאילו תסמיני SIBO ממליץלפנות לבירור- מכיון שקיימות אבחנות אחרות שיש לאמת\ לשלול

מנהל פורום מעי רגיש