טיפול במעי רגיש

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

12/08/2019 | 16:27 | מאת: אורי

שלום אני בן 30 ללא מחלות ידועות. דוקטורנט לביולוגיה. מזה כ 4 שנים סובל מכאבי בטן ושלשולים מעת לעת. לפעמים הבטן ממש כואבת בגלים ואז יש כמה שלשולים. לעתים יש כאב בטן בלי שלשול אלא יציאה מוצקה. עברתי קולונוסקפיה גסטרוסקופיה CT בטן בדיקות דם וצואה מרובות והכל יצא תקין אובחן כמעי רגיש IBS. אמרו שאולי זה החל לפני כמה שנים בתקופה של עומס בעבודה ואולי בגלל משהו מקולקל. ניסיתי לשנות תזונה בהתאם להמלצות אבל זה לא פתר את הבעיה ויש תקופות שיכול להיות לי אפילו 2-3 כאבי בטן בשבוע. ברמה האישית אני בתקופה טובה בחיים מרוויח טוב, עובד כמרצה וגם נמצא בזוגיות חדשה וטוב לי. הרופא הציע שאנסה ציפרלקס אמר שלפעמים תרופות כאלה אפילו במינון נמוך 5-10 מג יכולות לעזור ל IBS כי יפחיתו את רגישות הבטן לכאב ואולי זה יקל את התסמינים. אשמח לדעתך המקצועית: 1. האם SSRI יכול להיות אפקטיבי בטיפול ב IBS אם אני לא בדכאון או בחרדה משמעותית? 2. ניסיתי לקרוא קצת וראית מחקר שתרופות טריציקיליות אפקטיביות לכאבי IBS ולרגישות בבטן ומעלות את סף הכאב אבל SSRI לא משפיעות על IBS והן כמעט כמו פלסבו. האם זה נכון? אני כמובן מעדיף לנסות SSRI על טריציקליים השאלה אם SSRI זה בכלל אפקטיבי להעלאת רף כאב של המעי. תודה רבה

15/08/2019 | 05:42 | מאת: ד"ר קרטר דן

שלום ההחלטה על טיפול מרכזי תלוייה בגורמים רבים. בדרך כלל כאשר מרכיב הכאב הינו מרכזי מעדיפים להוסיף טריצקלים או SNRI כסמבלטה יחד עם זאת נמצאה יעילות בספרות גם לSSRI יש קשר גם לסוג ההפרעה ביציאה המלווה את הכאב בהחלטה על הבחירה- בשלשול נעדיף TCD למשל

מנהל פורום מעי רגיש