IBS וכאבים בצד ימין תחתון

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

27/03/2019 | 11:34 | מאת: ניר

שלום רב, בשנה האחרונה אני סובל מתסמינים שונים במערכת העיכול ולאחר בדיקות רבות ומקיפות כולל CT בטן, גסטרוסקופיה בדיקות דם, צואה קלפרוטקטין שכולן היו תקינות , נאמר לי שיש לי IBS. לאחר שלקחתי במשך חודש אומפרדקס וקלוטל, החלו לי כאבים בצד ימין תחתון ממש ליד אזור האפנדציט אך מכיוון שהכאבים הולכים וחוזרים ולא מחמירים וכבר עברו מספר חודשים , ברור שזה לא זה. חיפשתי בספרות ומצאתי כי באותו אזור נמצא גם החיבור בין המעי הדק לגס - האיליו-צקום והוא ידוע ככזה שעושה בעיות - גזים וכו. התסמינים שקראתי למי שסובל בבעיה ב valve הזה, מתאימים למה שיש לי: גזים, לחצים, כאבים שהולכים ובאים באותו איזור וכו. השאלה שלי היא האם יש פתרון או טיפול ספציפי לבעיה זו והאם זה אכן משהו שידוע לרפואה בצורה מובהקת. תודה רבה

29/03/2019 | 00:08 | מאת: ד"ר קרטר דן

שלום יש מקום להשלמת ברור על ידי קולונוסקופיה אם תקינה ניתן לטפל בIBS

30/03/2019 | 21:17 | מאת: ניר

תודה רבה על תשובתך. בהנחה שקולונוסקופיה תהיה תקינה, האם המצב שתיארתי - כאבים בצד ימין תחתון שבאים והולכים בעיקר במקביל להופעת גזים ובעיקר לאחר אימון ( חדר כושר עם או בלי פעילות אירובית -) למשך כמה ימים ואז חולף, האם הקשר לאזור סוף המעי הדק - תחילת גס הוא הגיוני? אם כן, האם יש טיפול כלשהו לגבי סימפטומים אלו, או שהטיפול הוא כללי כמו כל תופעת IBS אחרת? תודה רבה על תגובתך

מנהל פורום מעי רגיש