מעי רגיש, קלפרוטקטין

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

29/01/2019 | 21:49 | מאת: אביתר

שלום אני בן 36 ידוע כבר 10 שנים על IBS. קולונוסקופיה תקינה לפני 5 שנים. במקביל יש לי רפלוקס וכאבים ברום הבטן כבר 4 שנים ולפני 3 שנים גסטרוסקופיה תקינה. לוקח לוסק. בשנה האחרונה יותר תסמינים בבטן. בדיקות דם תקינות. בשתי בדיקות קלפרוטקטין בחצי השנה האחרונה היה 187 ו 262 אשמח לעזרתך 1. האם התוצאה הקצת גבוהה של קלפרוטקטין יכולה להיות בגלל רפלוקס? GERD גורם לעליית קלפרוטקטין? 2. אם הכאבים ברום הבטן ורפלוקס נגרמים בגלל הליקובקטר פילורי. האם הוא יכול לגרום לקלפרוטקטין לעלות לכ 250 או שזה לא סביר? תןדה רבה

29/01/2019 | 22:38 | מאת: ד"ר קרטר דן

שלום קלפרוטקטין גבוה נגרם כתהליך דלקתי במערכת העיכול הליקובקטר פילורי אינו גורם לרפלוקס במידה וערכי הקלפרוטקטין גבוהים, יש מקום לבירור יסודי של מערכת העיכול

מנהל פורום מעי רגיש