כאבי בטן ממושכים עם צריבה בשתן

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

29/01/2019 | 11:08 | מאת: יוסי

שלום רב, בן 31, סובל ממעי רגיז מגיל 18, עם הקלה בתסמינים בשנים האחרונות, לא צורך תרופות באופן קבוע. לפני כ-4 חודשים התחילו אצלי כאבים חזקים ושונים ממה שהורגלתי אליהם. הכאבים לעיתים מתחילים כבר בבוקר כשאני מתעורר, לפעמים מגיעים לאחר ארוחות, לעיתים לאחר יציאות ולעיתים סתם ככה באמצע היום. הכאב רוב הזמן הוא מפושט, כלומר מן הרגשת נפיחות קשה בכל חלל הבטן, שמוקלת לפעמים לאחר יציאה ולפעמים פשוט נמשכת כל היום. היציאות בד"כ הם כאחת ביום (לפעמים 2), אין שלשולים, לעיתים גושים קטנים וארוכים, כאשר הצבע שלהם השתנה בתקופה האחרונה למשהו יותר בהיר, לעיתים עם ריר, ולעיתים לשילוב בין בהיר לכהה. בנוסף לכך בחודש האחרון ישנה גם צריבה בעת מתן שתן (רוב הפעמים), כאבי בטן עמומים לאחר מתן שתן, וחולשה בכל הגוף שמגיעה בימים מסוימים ונפסקת בד"כ ביום למחרת. לא צורך בכלל מוצרי חלב (למרות שאין רגישות בבדיקות), ומרגיש שפירות וירקות שעד עכשיו היו עוזרים לפעילות מעיים תקינה - דווקא מחמירים את הכאבים. בדיקות דם ושתן תקינות, בדיקות תולעים, חיידקים ופרזיטים תקינה, ובדיקת קלפרוטקטין עם הערך 6, שגם היא תקינה. מה יכולה להיות הבעיה? רופא המליץ לבצע CT בטן וקולונוסקופיה, אך אני מעדיף להימנע מהבדיקות הללו אם אין בהם צורך דחוף עקב הסיכונים שבהם. מיותר לציין שאני סובל מאוד, הכאבים אומנם לא מעירים אותי בלילה, אבל כן פוגעים לי בשגרה היומיומית. תודה רבה על העזרה.

29/01/2019 | 22:36 | מאת: ד"ר קרטר דן

שלום סביר להניח שהגורם לתלונותיך הינה תסמונת מעי רגיז ושלשלפוחית רגיזה יחד עם זאת, כאשר יש שינוי בחומרת התסמינים ו\או הופעת תסמינים חדשים, כדאי לעבור בירור לשלילת גורמית אחרים

מנהל פורום מעי רגיש