מעי רגיש, קלפרוטקטין, דיברטיקולוזיס

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

19/01/2019 | 14:45 | מאת: גלעד

שלום אני בן 50. מזה 20 שנה מדי פעם כאבי בטן אובחן כ IBS. לקחתי מדי פעם קולוטל והקפדתי על תזונה. ב 3 השנים האחרונות נבדק לראשונה קלפרוטקטין תוצאות של 180, 255, 70 ו 140 ו 165 בדיקות דם תקינות תמיד CRP נמוך תקין ספירה כימיה תקין אלבומין 4.7. CT בטן לפני שנה תקין פרט לקצת דיברטיקולוזיס. קולנוסקופיה לפני 7 שנים תקינה. לא נבדק המעי דק לא מוכן לחזור על הבדיקה בגלל שהיתה לי חויה לא טובה. דם סמוי תקין 3 פעמים בשנתיים. רציתי לדעת. 1. האם יכול להיות שהקלפרוטקטין שנע בין 150 ל 250 זה בגלל דיברטיקולוזיס? או שזה לא גורם לכזאת תוצאה של קלפרוטקטין ? 2. יכול להיות מעי רגיש עם קלפרוטקטין מוגבר או שסביר יותר שמדובר ב IBD? תודה רבה

19/01/2019 | 17:38 | מאת: ד"ר קרטר דן

שלום כל תהליך המלווה בדלקת יכול להעלות קלפרוטקטין זה כולל גורם זהומי, דלקתי כרו ני וגם גידולי לאור כך, יש מקום לביצוע קולונסוקפיה

מנהל פורום מעי רגיש