מעי רגיש וקרוהן

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

10/01/2019 | 13:42 | מאת: גלעד

גיל 40 ידוע 15 שנה על מעי רגיש ומלפני 5 שנים גם על קרוהן. לא מטופל בתרופות ועד כה הסתדרתי יחסית בסדר עם דיאטה יחסית קשוחה. גם לקרוהן וגם למעי רגיש שלפעמים הוא הדומיננטי יותר. CT בטן לפני שנתיים תקין. CRP ובדיקות דם תקינות לפני חודש. אני מעוניין לנטר כל 3 חודשים את הקלפרוטקטין כדי לדעת שלא נגרם לי נזק. רציתי לדעת עד איזה רמות של קלפרוטקטין אפשר להיות יחסית שקט שלא נגרם נזק למעי שעלול לגרום להצרות וסיבוכים? אם זה רוב הזמן עד 200 זה בסדר? אם יש פיק זמני נניח ל 250 ואחרי כמה חודשים חוזר ל 150 אז זה יחסית בסדר והסיכוי לנזק נמוך? תודה רבה

10/01/2019 | 22:44 | מאת: ד"ר קרטר דן

שלום המטרה הינה רמיסה קלינית ומעבדתית, קרי קלפרוטקטין מתחת 50

מנהל פורום מעי רגיש