SIBO, אבחון, טיפול אמפירי

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

08/12/2018 | 06:30 | מאת: דוד

אבי בן 71 עבר טיפול בהקרנות לסרטן ערמונית מקומי לפני 5 שנים והחלים (בינתיים PSA נמוך), בשנה האחרונה התפתחו אצלו התקפי יציאות מימיות, עם נטייה לילית, בתדירות של 2-3 בשבוע. קולונוסקופיה תקינה לפני שנתיים (סעפת, טחורים פנימיים). אובחן במחלת מעי תפקודית ע"י נוירוגסטרואנטרולוג לפני כמה חודשים והומלץ על דיאטה ללא הועיל. לאחר קריאה באינטרנט ביקש לפני כמה שבועות מרופא המשפחה מרשם לריפקסימין וטופל 200*3 ל-12 יום עם תגובה מלאה לטיפול. כמה ימים לאחר תום הטיפול הבעיות חזרו. כך שעל פניו נראה שהוא סובל מ-SIBO על רקע נזקי קרינה בלתי הפיכים למעי. מה מומלץ לעשות כעת? מבחני נשיפה? היכן בארץ עושים מבחן נשיפה שכולל גם מתאן ולא רק מימן? פרוביוטיקה? פרה-ביוטיקה? יש המלצה לסוגים מסוימים? טיפול אנטיביוטי מחזורי בסוגים שונים של אנטיביוטיקה (להוסיף נאומיצין 500*2?)? האם יש טעם בבדיקות הדמיה של המעי הדק באמצעות הקפסולה המצלמת או MRE?

08/12/2018 | 19:34 | מאת: ד"ר דן קרטר

שלום התגובה לאנטיביוטיקה הינה הן אבחנתית והן טיפולית. מבחני נשיפה ניתן לבצע בבלינסון, אולם איני מוצע הגיון בביצוע מבחן נשיפה במידה וקיימת תגובה קלינית כפי שמתואר כאן. לא הייתי ממשיך בכל בירור בשלב זה. מצד שני- יש מקום לטיפול. לאור ההצלחה בתגובה לרפקסימין, הייתי ממליץ לחזור על קורס טיפולי, ובסיומו להתחיל פרוביוטיקה " רפואית", כVIVOMIX במינון שקית ליום. במידה והתסמינים יחזרו ניתן לנסות לתת קורסים אנטיביוטיים בני שבוע-10 ימים בתדירות משתנה המתאימה להארעוות חזרת התסמינים. ניתן לנסות שוב קורס ברפקסימין, או לחלופין לנסות החלפת אנטיביוטיקה . היתרון של הריפקסימין הינו היותו בלתי נספג , וכמו כן הטווח הטיפולי הרחב שלו.

מנהל פורום מעי רגיש