מעי רגיז - שלשולים וצום

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

02/07/2018 | 10:21 | מאת: סיון

שלום רב, בת 28 אני סובלת ממעי רגיז כבר 5 שנים (בזמני לחץ התופעה מחמירה) בדיקות גסטרו תקינות. משתמשת בעת הצורך (אחת לשבוע בערך) בסטופיט. השאלה שלי האם מותר לי לצום? בזמן הצום אני מרגישה טוב חוץ מבלאגן בבטן כזה אבל אחרי הצום אני נתקפת בהתקף חריף ושלשולים מרובים כאבי בטן ועיוותים חולשה רבה ולעיתים עילפון, עובר לאחר שעה בערך. האם דבר זה מסוכן? מותר לי לצום במקרה כזה? יש לציין שאני לא אוכלת כלום לאחר הצום חוץ מצנימים וכוס תה. שאלה שניה - מטופלת ברפואה משלימה - הומאופתיה, יש שיפור חלקי , מה ניתן עוד לעשות? איכות החיים ירודה מאוד.

06/07/2018 | 13:05 | מאת: ד"ר דן קרטר

שלום כמובן שיש צורך להקפיד על שתית נוזלים במהלך אירועי השלשול לגבי הטיפול- קימות אופציות רבות- דיאטות אלימנציה, טיפול תרופתי, טיפול משלים ועוד יש להיבדק על ידי מומחה לתחום להתאמת טיפול מיטבי

מנהל פורום מעי רגיש