חומציות/גזים/אי סבילות למזון

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

06/06/2018 | 10:53 | מאת: ליז

שלום, לפני כשנה היה לי הליקובקטור שטופל. הכאבים המשיכו ובבדיקת גסטרו/קולונוסקופיה נמצא גסטריטיס קל. טופל עם אומפרדקס במשך חודש, בבדיקות נשלל קרוהן וצליאק. בלילה יש יובש בפה וטעם חומצי ובשעות אחה"צ וערב - גזים. תזונה הותאמה ע"י נטורופת ועדיין יש גזים. 2-3 יציאות בבוקר במרווח של חצי שעה, היציאות 5-6 בסולם בריסטול. שאלה: 1- כיצד יודעים אם יש אי סבילות למזון מסויים, ואם לקחת אנזימי עיכול 2- כיצד ניתן למנוע יציאות מרובות בבוקר ועם גזים לאחר השינה? במהלך שאר היום אם יש - אז הן תקינות.

06/06/2018 | 21:29 | מאת: ד"ר דן קרטר

שלום הדרך הקלה ביותר לאבחון אי סבילות למזון הינה המנעות והדגמת שיפור בתלונות אנזימי עיכול בדרך כלל אינם מסייעים במקרים אלה לגבי השאלה השנייה- מומלץ להפחית כמויות מזון לפני שינה, להמנע ממזון הידוע כגורם לרבוי גזים ( התייעצי עם הנטורופתית) וניתן גם להשתמש בפחם פעיל להפחתת כמות הגזים

מנהל פורום מעי רגיש