שילוב של מעי רגיש עם ריפלוקס

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

23/05/2018 | 03:25 | מאת: יעקובי

אני ידוע כסובל ממעי רגיש עם עציאות כבר שנים , בשנתיים האחרונות התחלתי טיפול ברזולור ואמיטיזה והתסמינים נעלמו וחזרתי לנורמה בלי הגבלות בתזונה וכו, בחודשיים האחרונים הץגלה ריפלוקס וכאבי גרון ומצאו בקע סרעפתי והומלץ לי לקחת לנטון 30 מג פעמיים ביום .לאחר חודש חל שיפור בוושט אולם הייתה הרגשה שזה משפיע על היציאות למרות התרופות שאני לוקח והוספתי מדי פעם חלב מגנזיום להקל ,בנוסף בגלל מצב כללי של כל זה התחלתי טיפול בסורבון או בוספירון כנוגד חרדה קל , ואחרי שבוע עם התרופה הזאת ביחד עם הלנטון ושאר התרופות למעי רגיש שאני לוקח , התחילה לי תופעה חזקה של כיווצים חזקים בבטן תחתונה שגרמו לגזים כלואים וכאבים ועצירות ששום דבר לא יוצא מלבד ריר לבן -אותן תןפעות קשות שהיו לי כשהתחיל לי ה ibs שבנוסף גרם גם להחמרה בריפלוקס בגלל לחץ של בטן נפוחה , הפסקתי מייד את הסורבון ועברתי לקלונקס שדי מרגיע , אני עדיין כבר יומיים עם הכיווצים בבטן תחתונה , השאלה שלי מנסיונך במצב של התעוררות המעי הרגיש מטריגר כמו תרופה ,אחרי המה זמן הסימפטומים נרגעים ? בנוסף הורדתי מינון של לנטון ל 15 מג פעמיים ביום כי הרופא דווקא חושד בלנטון , האם הורדה למי ון כזה עדיין אפקטיביתבטיפול ברפלוקס כשהתוכנית ויפול הייתה לקחת מינון של 30 מג פעמיים ביום למשך 3 חודשים עד שהוושט תחלים מהחומצה ואז לרדת במינון ,

26/05/2018 | 08:50 | מאת: ד"ר דן קרטר

שלום אין כלל אצבע בכל הקשור לנושא השפעת התרופות מינון 15 מג של לנטון הינו מינון אחזקתי ולא טיפולי בדרך כלל

מנהל פורום מעי רגיש