ספיגה במערכת העיכול

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

06/09/2006 | 18:29 | מאת: אלי

ד"ר נכבד, אבקש לדעת כיצד ניתן, אם בכלל, לאבחן בעיות ספיגה (של ויטמינים, מינרלים, נוטריינטים וכדו') במערכת העיכול? ההמוגלובין שלי גבולי-נמוך (בסביבת 14), ולא ברור מדוע. גם הברזל גבולי-נמוך, אך הפריטין תקין. תזונתי מאוזנת, ואני גם נוטל מולטיוויטמין. משקלי תקין, הרגשתי טובה. אני מקפיד לעסוק בפעילות גופנית. בן 71. בדצמבר 2004 עברתי קולונוסקופיה, ולא נמצאו ממצאים פתולוגיים. האם ייתכן שתרופות אותן אני נוטל (טריטייס, קדקס וסטטין) פוגעות בספיגה? עוד עליי לציין שידוע לי שיש לי טחורים פנימיים מזה מספר שנים (אותם אינני מרגיש כלל). אודה לך על התייחסותך.

06/09/2006 | 23:50 | מאת: ד"ר תמנע עליאש נפתלי

שלום רב בעיות ספיגה במערכת העיכול אינן שכיחות כל כך, למרות האמונה העממית הרווחת, הפרעה בספיגה גורמת לרוב לשלשולים וירידה במשקל, לא ברור לי מדוע אתה חושב שאתה עשוי לסבול מבעיה זו, המוגלובין 14 הוא בהחלט המוגלובין תקין, והתרופות אותן אתה נוטל אינן פוגעות בספיגה במעי, מכל מקום אם עדיין מקנן בלבך החשש אני מציעה שתתיעץ בצורה מסודרת עם גסטוראנטרולוג

08/09/2006 | 10:57 | מאת: אלי

ד"ר עליאש נפתלי הנכבדה, הסיבה לכך שהיבעתי חשש עקב ההמוגלובין הגבולי-נמוך שלי (וגם ההמטוקריט גבולי-נמוך, אף כי בתוך המסגרת) היא שלא ידועה לי כל סיבה לערכיהם הגבוליים-נמוכים לאורך זמן, כאשר אני משתדל לקיים תזונה מאוזנת ומגוונת, הכוללת גם מזונות העשירים בברזל. הייתי מצפה שערכי ההמוגלובין שלי יהיו בערך סביב אמצע הערכים הנורמטיביים, ולא בגבולם התחתון. האם בנסיבות אלו אין יסוד לחשש מפני ספיגה לא תקינה (אוליי עקב גיל - 71, אם לא עקב התרופות שציינתי)? איפה אני טועה בקו חשיבה זה?

מנהל פורום מעי רגיש