IBS

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

01/11/2017 | 20:00 | מאת: רועי

שלום גיל 40 IBS משמעותי שהחל לפני כמה שנים בעקבות זיהום בבטן. כתוצאה מכך הפסקתי את רוב המאכלים והתזונה דלה מאוד וירדתי במשקל. כל ניסיון להוסיף מאכלים גורם כאבי בטן. בדיקות מקיפות קולונסקופיה גסטרוסקופיה סיטי בדיקות דם תקינות. מאז שהפסקתי פירות וירקות רוב הזמן יש עצירות קשה ואחת לכמה שבועות יש יום עם שלשולים עזים. יש כל יום קצת רגישות בבטן. , רציתי לשאול האם ל IBS שרוב הזמן הוא עצירות ואחת לכמה זמן שלשולים משמעותיים עדיף לקחת ציפרלקס או לוסטרל? האם הם יכולים לעזור? תודה

04/11/2017 | 16:56 | מאת: ד"ר דן קרטר

שלום הטיפול בתסמונת מעי רגיש לאחר זיהום יכול לכלול טיפול אנטיביוטי ברפקסימין בלשב ראשון, פרוביוטיקה ואף דיאטת אלמנציה. אין די בלהפסיק פירות וירקות, כי אם הדיאטה המומלצת הינה דיאטת אלמנציה מסוג FODMAP כמובן שניתן לנסות גם טיפול מרכזי בSSRIאו SNRI טיפול זה יעיל יותר כאשר יש עצירות

מנהל פורום מעי רגיש