מעי רגיש

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

26/10/2017 | 09:54 | מאת: ליאת

בת 38. לפני 6 שנים הייתי חודש בהודו בטיול. היה לי שם קלקול קיבה משמעותי עם שלשולים. מאז שחזרתי לארץ המשיכו כאבי בטן ורגישות וגזים ושלשולים וכו'. ועד היום זה לא חלף. ירדתי במשקל. הפסקתי לאכול הרבה דברים. אני רזה מאוד ובתת משקל עם 44 קילו. בדיקות דם והדמיה תקינות. אוכלת בעיקר לחם ואורז ולפעמים יש אפילו עצירות גדולה. אם אוכלת פרי יש שלשולים. גם בעיה לאכול ירקות. הייתי אצל דיאטניות וזה לא עזר. הגסטרו נתנה לי לנסות אלטרולט אבל זה גרם לי להיות תשושה מאוד במשך חודש שלם והפסקתי. רציתי לדעת האם גם כדורים כמו פרוזק וציפרלקס יכולים לעזור למעי רגיש משמעותי כזה? כי קראתי שלאטלרולט יש השפעה על מנגנון הכאב אבל ל SSRI ההשפעה קטנה ולא ברורה. מה דעתך מנסיונך האם זה יכול לעזור לי? אם לא מה כן? תודה

26/10/2017 | 22:38 | מאת: ד"ר דן קרטר

שלום האם נשללו פרזיטים? האם קבלת טיפול אמפירי? ובמידה והתשובה היא לא, שווה לנסות, למרות הזמן שעבר.

מנהל פורום מעי רגיש