IBS

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

16/06/2017 | 10:14 | מאת: נדב

שלום אני בן 38 מזה כ 18 שנה מאמצע השירות הצבאי ( סטרס גדול ) התחלתי לסבול מכאבי בטן עם נטיה לשלשול. אובחן IBS עם נטיה לשלשול והקפדתי על תזונה מתאימה ורוב הזמן היה בסדר. מזה כשנתיים יש לי עצירויות קשות מאוד. לפעמים שעות רבות בשירותים. כל יום היציאות זזות לאט, לפעמים נתקעות בתעלה, נוצרים לי טחורים בולטים וכו'. דם סמוי תקין. בדיקות דם תקינות. סיטי בטן תקין לפני שנתיים. רציתי לדעת 1. איך אפשר לדעת אם העצירות היא מ IBS או שאולי זה מבעיה בהתרוקנות? אני לא רוצה לעשות בדיקות מיותרות אבל יש איזה שהיא דרך להעריך? 2. ניסיתי קצת פסיליום גרם להמון גזים לא טוב לי. ניסיתי נורמלקס חצי כמות תוך כמה ימים נוצרו כאבי בטן עוויתיים קשים. מה עושים?? תודה רבה

17/06/2017 | 10:12 | מאת: ד"ר דן קרטר

שלום הדרך לברר הפרעת התרוקנות הינה מנומטוריה( בדיקת לחצים) ב פי הטבעת ובהתאם לפי הצורך צילום התרוקנות למרות שאין קשר מובהק לתלונות, התלונות השכיחות בהפרעות התרוקנות הינן קושי בפליטת הצואה, תחושת חסימה וצורך בהתרוקנות ידנית. לגבי ושא התסמינים- לאחרונה נכנסה לשוק תרופה חדשה- אמיטיזה- המיועדת לטיפול בעצירות כרו נית וגם בתסמונת מעי רגיש יתכן ותרופה זו תסייע לך

מנהל פורום מעי רגיש