מעי רגיז

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

21/03/2017 | 12:01 | מאת: דני

שלום אני בן 30 סובל מכאבי בטן ושלשולים מעת לעת מזה כמעט שנתיים. לפני שנה כל בדיקות הדם תקינות. היה קלפרוטקטין גבולי פעמיים 102 ו 109 בטוח של חצי שנה בין הבדיקות. US בטן ו CTE תקינים לפני שנה. אמרו שזה כנראה מעי רגיש. היות והתופעות נמשכות עשיתי שוב בדיקות דם. כימיה ספירה הכל תקין. קלפרוטקטין 84. שקיעת הדם אתמול 7 . רופא המשפחה אמר שזה מצוין וזה סימן שאין משהו דלקתי מקיף ולדעתו כדאי לרדת מהבירורים. רציתי לשאול האם שקיעת דם כה נמוכה שוללת רוב הסיכוי מחלת קרוהן? יש לי בן דוד עם קרוהן והגסטרו אמר לפני שנה שאם התופעות תמשכנה אז נשקול לעשות קולונוסקופיה ועוד בדיקות ואולי אפילו קפסולה. עד כמה השקיעת דם מקטינה את הסיכוי שזה קרוהן ורוב הסיכוי שזה מעי רגיש? תודה

21/03/2017 | 22:33 | מאת: ד"ר דן קרטר

שלום אבחון מחלת קרון מסתמך על שילוב בין תלונות, ממצאימ מעבדה והדמייה וממצאי פתולוגיה ש"ד, ובעיקר CRP, גבוהים בשני שלשי מחולי מחלת קרון עדיין יש שליש בהם הבדיקות עשויות להיות תקינות

מנהל פורום מעי רגיש