ALP במעי

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

12/03/2017 | 18:27 | מאת: שי

שלום בן 48 מזה 20 שנה מדי פעם ימים של כאבי בטן ויציאות רכות בשנתיים האחרונות זה החמיר. בדיקות דם תקינות. CT בטן באחרונה תקין. קלפרוטקטין גבולי 70 ו 90. הגסטרו בקופח אמר שרוב הסיכוי שמדובר ב IBS אבל שנעקוב עם קלפרוטקטין לוודא שלא מדובר ב IBD. לפני חודש בבדיקת דם אלקליין פוספט מעט מוגבר 138 כל יתר בדיקות הכימיה CRP ספירה הכל תקין בוצעה בשבוע שעבר בדיקה חוזרת בבדיקה חוזרת ה ALP בדם הסתדר ל 98 ... בבדיקת איזו אנזימים של ALP ההתפלגות הבאה %a.p fast liver 5.3 ( הנורמה 1-9 ) %a.p bone 35.4 ( הנורמה 23-75 ) a.p liver 59..3% ( הנורמה 15-71 ) a.p intestine - לא נמצא. ברצוני לשאול 1. האם זה בסדר שאין בכלל אלקליין פוספט של המעי? 2. האם העובדה שאין ALP במעי נותנת איזה שהוא מידע נוסף האם יש לי IBD או IBS ובכלל איזה שהוא מידע על המעי שלי? תודה רבה

17/03/2017 | 17:17 | מאת: ד"ר דן קרטר

שלום אין במידע שמופיע לתרום לאבחון של מחלת מעי דלקתית או תסמונת מעי רגיש חשוב להשתמש בבדיקות הנכונות למחלות המתאימות, ואין זה המקרה כאן

מנהל פורום מעי רגיש