חסר חומצה פולית וB12

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

05/03/2017 | 11:48 | מאת: גיל

שלום בן 40 מאובחן קרוהן קל. לא מטופל בכדורים. מאובחן גם מעי רגיש משמעותי. בשנתיים האחרונות ירדתי במשקל ואוכל פחות ובבדיקת דם החומצה פולית ירדה ל 6 כשהנורמה 11 ומעלה הבי 12 ירד ל 200 התחלתי לקחת מולטי ויטמין רגיל של צנטרום כל יום. עשיתי בדיקת דם אחרי חודש ויצא לי שהבי 12 זינק ל 380 והחומצה פולית ל 16 רציתי לשאול האם זה הגיוני? וזה סימן טוב לגבי הספיגה שלי או שאולי אם עושים בדיקת דם כשביום לפני כן בבוקר לקחתי מולטי ויטמין אזי זה מעוות את כל התוצאה של הבדיקה. זה יכול לעוות עד כדי כך או שכנראה יש שיפור? תודה רבה

05/03/2017 | 11:55 | מאת: ד"ר דן קרטר

שלום נראה כי היה חסר. תזונתי או בספיגה עם קבלת מינון גבוה יחסית בויטאמינים החסר טופל.

05/03/2017 | 12:02 | מאת: גיל

תודה רבה קיבלתי רק RDA במסגרת מולטי ויטמין לא לקחתי בי 12 או חומצה פולית בנפרד בכמויות גדולות. יכול להיות שהתוצאה מעוותת כי בבוקר 24 שעות לפני הבדיקה לקחתי מולטי ואז זה משפיע על הכמות בדם באופן פיקטיבי?

מנהל פורום מעי רגיש