דלקת פרקים ומעי רגיז

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

24/10/2006 | 07:06 | מאת: נוי

שלום, אני סובלת מריפלוקס, יש לי הרגשה גם שמעבר האוכל מהקיבה איטי . כשאינני מרגישה טוב שמתי לב ששילוב בין קונטרולוק 20 ומוטיליום מאד עוזר לי. בשנתיים האחרונות מאז שהתחלתי לסבול, יש לי מדי פעם דלקות פרקים, אורטופד מטפל בטיפול תרופתי. רופאת גסטרו ע"י תשאול אמרה שהיא משוכנעת שמדובר בתסמונת מעי רגיז. השבוע התחלתי בכאבים במרפק ותוך 4 ימים כאבים בכל המפרקים בגוף עם הגבלת תנועה, יש לציין כי בשבועיים האחרונים גם מערכת העיכול שלי לא רגועה. רופאת הגסטרו אמרה שדלקות/כאבי פרקים מאפיינים את תסמונת המעי הרגיז. האם הטיפול התרופתי יהיה זהה, בין שידוע שיש קשר למע' העיכול ובין שלא יודעים מה מקור הדלקת?

24/10/2006 | 20:16 | מאת: ד"ר יהודית אסולין-דיין

ראשית אם את סובלת מרפלוקס הרי שלא מדובר במעי רגיש אלא ברפלוקס- אלה בעיות שונות במערכת העיכול. רפלוקס בעברית נקרא החזר קיבתי ושטי. מעי רגיש מתבטא בכאבי בטן הקשורים לשינוי במרקם ובתדירות היציאות ואת לא מזכירה זאת בפנייתך. שנית, יש שכיחות יתר של פיברומיאלגיה בין חולים הסובלים ממעי רגיש. פיברומיאלגיה היא תסמונת המאופינת על ידי כאבים או רגישות במקומות חיבור בין שריר לגיד ואינה מתאפיינת בדלקת מפרקים. אין קשר בין דלקת מפרקים למעי רגיש ואם יש לך דלקת מפרקים דרוש בירור מקיף יותר. את יכולה להתייעץ עם ראומטולוג.

24/10/2006 | 21:44 | מאת: נוי

תודה על התשובה. לא נראה לי שיש לי בעיות מיוחדות במעי. מדי פעם כאבים ולאחרונה מדי פעם עצירות. הרופאה טוענת שכלל הסימנים מעידים על תסמונת מעי רגיש שאחד מהסימפטומים שלה הוא גם בעיות מפרקים. אני לא בטוחה שמדובר בדלקת, אבל מדובר בכאבים עצמות-מפרקים-גידים -שרירים והגבלה בתנועה. הטיפול אגב היה כדורי אטופן מבחינת האורטופד. לגבי הקיבה: היא כן רגישה ונדחפת ע"י הסרעפת למעלה, ריפלוקס. אני לא שוללת אפשרות של חיידק הליקובקטר למרות שלא נשלחתי לבדיקה (רלוונטי לבקש?). בינתיים מהגסטרו קבלתי קולוטל ופרובויוטיקה. תודה

מנהל פורום מעי רגיש