בעיית לב בחתולה - עיבוי חדר שמאל

דיון מתוך פורום  וטרינריה

22/08/2017 | 13:34 | מאת: דליה

חתולה שלי בת 8, מזה שנה וחצי יש לה אפילפסיה וקיבלה KBr לפני 3 שבועות הגיעה עם נשימות קשות וחולשה ברגליים ואחרי כמה ימים באולטראסאונד הסתבר שדופן חדר שמאלי מעובה משמעותית. כל שאר הדברים היו בסדר, גם בדיקות דם. כן, יש לה בצקת בריאות ושיעול יבש. מקבלת פוסיד ואנלפריל והמצב קצת השתפר. לפני 5 ימים החלפתי את הKBr לפנוברביטל (בגלל האשלגן והלב), ומזה 2-3 ימים שוב יש לה חולשה רצינית ברגליים האחוריות, וגם רגל שמאל קדמית. ממש יותר ממה שהיה בהתחלה. שואלת מה עוד ניתן לעשות בקשר ללב - האם נורמיטן? והאם אולי זה מהחלפת התרופות לאפילפסיה וכדאי לחזור לKBr? חוץ מזה שהחתולה עזבה את הבית לפני כמה שנים בגלל חתולים אחרים ואני צריכה לחפש אותה, והיא לא מוכנה להשאר בבית יותר מחצי שעה - שעה ונלחצת נורא. תודה!

פנוברביטל יכול לגרום בתחילת הטיפול לחולשת רגליים. חולשת רגליים תתכן על רקע אחר וקשה לענות על השאלה השאת מבלי שביצעתי בדיקה לחתול ומבלי שיש היכרות עם ההיסטוריה הרפואית שלה והבדיקות וממצאי הבדיקות שבוצעו.

מנהלי פורום וטרינריה