שילוב ניתוחים

דיון מתוך פורום  ניתוחים פלסטיים ואסתטיים של הפות, הלדן ורצפת האגן

26/07/2006 | 23:14 | מאת: איילה

בת 50. יש צניחה ניכרת של צואר הרחם, דחיפות אך לא תכיפות בהשתנה, תחושת התרוקנות לא מלאה של הצואה. בנוסף, מבחינה אסתתית, דרוש טיפול בבטן גדולה ונפולה. השאלות: האם ניתן לשלב הכל בניתוח אחד? האם טיפול כירורגי בהנ"ל (או חלקו) מכוסה ע"י קופות החולים, או שניתן רק ברפואה הפרטית. תודה מראש

שלום תמיד אפשר לשלב אך השאלה אם זה רצוי במיקרה שאת מתארת מדובר על 2 ניתוחים גדולים אחד - מתיחת בטן (פניקולקטומי) בדרגות מסוימות שניתן לטפל על ידי עיצוב בשאיבת שומן ועד לניתוח גדול לכריתת השומן הנפול - תלוי במראה הניתוח של רצפת האגן תלוי באברים הצנוחים - רחם שלפוחית שתן רקטום וכו' והאם יש דליפת שתן במאמץ - שיתברר באורודינמיקה שחייבים לבצע לפני ניתוח לתיקון צניחה כעיקרון אני מבצע את הניתוח דרך הנרתיק ללא פתיחת בטן והניתוח כולל לרוב בגילך - כריתת רחם וגינלית ותיקון כל הרקמות שנחלשו והחזרת האברים הצנוחים למקומם משך הניתוח כשעה וחצי וההחלמה מהניתוח הוגינלי יחסית קלה מאד הניתוח נעשה בבתי חולים ציבוריים או על ידי בחירת מנתח בבתי חולים כגון אסותא שם אני מנתח בנוסך לבית החולים (קופות חולים מכבי לאומית מאוחדת וביטוחים פרטיים) את מוזמנת לקבוע תור לבדיקה ויעוץ לגבי ניתוח בכל מקום שתחפצי בהצלחה

מנהל פורום ניתוחים פלסטיים ואסתטיים של הפות, הלדן ורצפת האגן