חזרה לכושר

דיון מתוך פורום  פילאטיס

28/09/2007 | 13:19 | מאת: סיגל

ליאור שלום, נרשמתי לחדר כושר ובמהלך חודשיים נהנתי מאד מאירובי על קרוס טריינר, אופניים, הליכון קצת חיזוקי שרירים באמצעות מכשירים ויוגה (שני סוגי יוגה). לצערי "נתפס" לי הגב התחתון ולא עסקתי בפעילות כחודש וחצי. לאחר בדיקת סיטי נמצא בלטי דיסק L3-4-5-S1 האורטופד המליץ לי לחזור לחדר כושר, במתינות. עם דגש על פילאטיס, יוגה. אשמח אם תוכל לייעץ לי מה עדיף לאור הממצאים. אני רזה, אך עם שרירי בטן וגב לא חזקים. האם המכשירים עם המשקולות לחיזוק הגב טובים? יש גם 2 מכשירים לחיזוק ירך פנימית וחיצונית זה טוב בעבורי? תודה וחג שמח, סיגל

28/09/2007 | 17:24 | מאת: ליאור שניאור

חג שמח סיגל, האם זה היה האירוע הראשון בחייך שה"גב נתפס" או שזה לא פעם ראשונה שזה קורה? בכל אופן, תרגול יוגה, פילאטיס, חדר כושר וכו' חייב להיות מותאם לעמוד השדרה שלך, לפחות בשלבי האימון הראשונים. בעצם איננו רוצים לייצר מנופים ( מומנטים) גדולים על הגב התחתון שלך כדי שהבלט לא יהפוך למשהו חמור יותר ( פריצה) לאור הממצאים שתיארת, המלצתי לך שתשלבי גם אימוני פלדנקרייז, על אף שבתחילה הדבר ישעמם אותך ( אולי) את תראי שלטווח הרחוק השיטה הזו תעזור לך להפליא. יחד עם זאת, בכניסתך לכל סוג אימון ( יוגה פילאטיס וכו') דאגי ליידע את המדריך/כה לגבי בעיותייך הספציפיות בכדי שהם ינסו ככל הניתן להתאים את האימון אלייך. מכשירי חיזוק ירך פנימית וחיצונית הם נחמדים ומתיאור בממצאים אין שום איסור להשתמש בהם. "מכשיר עם משקולות לחיזוק גב"- אינני יודע למה כוונתך ולכן לא אפסול ולא אמליץ עליו. חג שמח ותרגישי טוב ליאור

מנהל פורום פילאטיס