בן 33- שחיקת סחוס בירך שמאל

דיון מתוך פורום  שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית

18/11/2016 | 23:31 | מאת: אבי

היי, אני בן 33, 1.70, 65 ק"ג, בריא, פעיל ברמה סבירה ועושה חדר כושר פעם-פעמיים בשבוע. לפני כשנתיים התחילו לי כאבים בירך שמאל. הכאבים הלכו והתגברו לאט עם הזמן והגיעו לרמה שהיום אני מרגיש כאבים אלו כל יום כמה פעמים בהליכה, עלייה במדרגות וכו.. טווח התנועה שלי פחת וקשה לי לכופף את הברך אליי או להתכופף לקשור שרוכים. כמו כן, כיום, כבר כמעט כל יום אני בלי להרגיש צולע קלות עד שמעירים לי/ אני מרגיש בעצמי ואז אני קצת מניע את הרגל וזה נעלם. השריר ירך ברגל קצת דולל. עשיתי MRI לפני שנה- הממצאים: הבדיקה בוצעה במישורים שונים במשקולי: STIR, T1, T2, 3D WATS, PDW SPIR ללא ועם הזרקת גדוליניום. סיבת ההפניה: כאבים במפרק ירך שמאל מספר חודשים. ללא סיפור של חבלה. הגבלה בתנועה. חשב לAVN. אין בדיקות להשוואה מפרק ירך שמאלי: היצרות משמעותית של שטח המפרקי. ציסטות סוב כונדרליות מלוות בבצקת מח עצם באצטבולום וראש הפמור, יותר בולטים בראש הפמור. גודל של הציסטה נראה כ-2x0.7 ס"מ. פריצה קורטיקלית מקומית. אוסטאופיטים מרגינלים בולטים בראש/צוואר הירך. אין לראות כיסוי יתר משמעותית של האצטבולום. נוזל יתר בכמות מוגברת במפרק הירך, עם האדרה תגובתית אחרי הזרקת חומר ניגוד. ליגמנטום טרז שמור. בסריקה סגיטלי 3D WATS נראית פגיעה סחוסית בעובי מלא בעיקר בחלק קדמי עליון של המפרק, מערב שני צדדים של המפרק מפרק ירך ימני: איזור פוקאלי בעל סיגנל נמוך בחלק קדמי עליון של ראש הפמור, ללא דחיסה קורטיקלית באזור. ללא בצקת מח עצם מסביב. קרוב לוודאי מדובר על ביטוי של שינויים סקלרוטים פוקאליים בראש הפמור. ללא היצרות משמעותית של שטח המפרקי. ללא כיסוי יתר של האצטבולום. אין לראות סימני AVN או חבלה במפרק ירך זה. נוזל בכמות פיזיולוגית בחלל המפרק. ליגמנטום טרז שמור. אחרי הזרקת חומר ניגוד ללא האדרה של מפרק הירך. שאר הממצאים: SIJ שנכלל לשדה הסריקה נראה שמור, ללא ארוזיות בולטות או מוקדים של בצקת מח עצם. סימפיזיס פוביס תקין. רקמות רכות פרי-טרוכנטריות, איזור איליו-פסואס, המסטרינג וחלל איסכיו-פמורלי נראים תקינים משני הצדדים. אחרי הזרקת חומר ניגוד אין לראות האדרה פתולוגית ברקמות הרכות שנסרקו. ללא לימפאנדופתיה במפשעות בסיכום: מדובר בשינויים דגנרטיביים בולטים במפרק הירך משמאל כמתואר בגוף הכתוב, נוזל יתר בחלל המפרק עם האדרה תגובתית אחרי הזרקת חומר ניגוד. אין לראות סימני AVN. שינויים דגנרטיביים נראים מתקדמים מאוד. מפרק הירך מימין: מוקד פוקאלי סקלרוטי בראש הפמור, טיב של הממצא לא ברור. אך ללא סימני AVN או חבלה " כמו כן, בוצע לי צילום רנטגן. על פיו אמרו לי כי יש לי ככל הנראה בעיה מולדת והיא שהקערה של הסחוס במפרק ירך שמאל חלקית ולא מקיפה את כל ראש העצם כראוי. מה האופציות העומדו בפניי ומה ההמלצות? תודה רבה!!

שלום אבי. על מנת לענות לשאלתך יש צורך לעשות בדיקה מקיפה ולא מספיק פעינוח הצילומים . לעיתים חוסר איזון ובעיות במפרקים או בחוליות משפיעות על הברך. רצוי להכנס לאתרנcrt www.crt.co.il אפשר להגיע לאיבחון ויעוץ ללא התייחבות. בברכה אלי נחום כירופרקט

מנהלי פורום שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית