ירקות מרוססים

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

05/11/2009 | 22:14 | מאת: איילת

צביקה וטובה שלום בשנה האחרונה עברנו לקנות אוכל אורגני: ירקות, ביצים, בשר טחון, חלב וקצת פירות. רק מה? יקר. ההכנסה שלנו מצומצמת וההוצאה על האוכל האורגני משמעותית מאוד בשבילנו. אני בשום אופן לא רוצה לוותר על האורגני, כי אני מאמינה שלטווח הרחוק זה ישתלם, אבל אני זוכרת שקראתי פעם רשימה של ירקות ופירות על פי רמת הריסוס בהם - יש כאלו שמרוססים מאוד (כמו שום לדוגמה) ושומר נפשו ירחק, ויש כאלו שלא כל כך מרוססים ולא נורא אם קונים אותם בסופר או בשוק. האם תוכלו לעזור לי לאתר רשימה כזו?

06/11/2009 | 11:21 | מאת: צביקה קורן

איילת שלום, שמעתי על הרשימה שציינת אבל אין לי גישה אליה. אני אציע לך כללים יותר פשוטים, בחלוקה לארבע קטיגוריות. 1. הכי מרוסס: עלים ותפרחות: חסה, פטרוזיליה, ברוקולי, כרובית, תות שדה וכד'. הצמחים האלה פגיעים למזיקים ולכן מרוססים יותר - כדאי מאד לקנות אורגני. 2. מה שגדל מעל האדמה: ירקות ופירות. מרוסס. כדאי אורגני. 3. מה שגדל מתחת לאדמה: שורשים למיניהם. רצוי אורגני. .4. קליפים: בננה, צבר, אבטיח, מלון, אבוקדו, פרי הדר וכד'. אפשר "להתפשר" ולא לקנות אורגני. בהצלחה צביקה קורן

מנהל פורום תזונה טבעית