תזונה

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

05/05/2002 | 09:41 | מאת: יערה

שלום, אני סובלת מרמות אינסולין גבוהות, אשר גורמות לירידה ברמת הסוכר בדם. אובחנתי לפני כ-3 שנים ומאז אני מקפידה על דיאטה ללא סוכר, עם פחמימות מלאות (לחם מלא, קרקרים, פסטה מחיטת דורום, ברנפלקס ועוד) ואכילה כל שעתיים. אני בת 30 והמשקל שלי תקין. לאחרונה קראתי מאמרים הפוסלים אכילת פחמימות מורכבות לאנשים במצבי. רציתי לדעת מה הדיאטה המתאימה לי. תודה, יערה

לקריאה נוספת והעמקה
06/05/2002 | 21:39 | מאת: נירה אולנד

שלום יערה המצב שאת מתארת נקרא "תנגודת לאינסולין" , insulin resistance. זו תופעה שקורית כאשר מסיבה כלשהי הרצפטורים בתאי הגוף לא נענים ביעילות הדרושה לאינסולין ולא מכניסים את הסוכר לתאים במהירות הדרושה. ואז הלבלב מפריש יותר ויותר אינסולין כדי להשיג את אותו אפקט של כניסת הסוכר לתאים. בדרך כלל תופעה זו הולכת ומחמירה עם עליה במשקל. במקרה שלך אין עודף משקל, ולכן קשה לדעת מה בדיוק הגורם למצב הזה אצלך. ישנן דעות שונות לגבי יעילות של משטרי תזונה שונים במצבים של איזון סוכר ואינסולין בגוף. אין מניעה שתנסי דיאטה דלת פחמימות (אך לא נטולת פחמימות לחלוטין, זה מצב לא בריא לאף אחד וגם לא לך). יחד עם זאת כדאי שהדיאטה תתבצע תוך מעקב צמוד של דיאטנית , תוך ביצוע בדיקות דם כדי לבדוק מה ההשפעה . אל תעשי דיאטה כזו על דעת עצמך לבד. מאחר ואצלך הבעיה אינה רמת סוכר גבוהה בדם, כי אם תגובת תאי הגוף לאינסולין, לא בטוח שדיאטה כזו אכן תשנה את המצב. לכן, שווה לנסות, אך לתקופה מוגדרת מראש, ותוך מעקב. בהצלחה.

07/05/2002 | 09:57 | מאת: יערה

שלום נירה ותודה על תשובתך, הייתי רוצה לפרט את הדיאטה שלי ולקבל תגובתך, בוקר- ברנפלקס עם חלב. 10:30-פרוסה או שתיים של לחם דגנים לייט מרוח בגבינה בדר"כ, עם כחצי פרי. 12:30- ארוחת צהרים מלאה הכוללת מנת עוף או בשר, ירק מבושל או טרי ובדר"כ פסטה מחיטת דורום או פשטידה. (לפעמים אני חוטאת בתפ"א או פתיתים רגילים, הייתי אוכלת גם אורז מלא אבל נמאס לי). 15:00- ברנפלקס עם חלב. 17:30- קרקר פתית שוודי קל עם גבינה לבנה או מלוחה וכחצי פרי. 19:30- ארוחת ערב הכוללת לחמניה מלאה, סלט, גבינה וביצה. (בימים האחרונים אני מנסה לא לאכול ביצה בערב, או לאכול רק את החלבון, כי בבדיקת דם נמצא שיש לי כולסטרול גבוה). 22:30- ברנפלקס עם חלב. במשך היום אני שותה רק מים. כפי שאת רואה כל ארוחה שלי מלווה בפחמימות, זה נוח לי כי אני לא ממש שבעה ללא פחמימות, אבל קראתי שזה לא ממש טוב במצבי ורציתי לקבל משוב על הדיאטה שלי. שאלה נוספת שיש לי אליך, בתקופה האחרונה יש לי פחות תיאבון וגם אם אני רעבה, כשאני מגיעה לאוכל, אני קצת נגעלת. יש לי קצת כאבי בטן ללא שינוי ביציאות, וקצת בחילה. אני גם נגעלת ממאכלים שפעם אהבתי ובעיקר מעוף ובשר בצורות שונות. מה שכן מאכלים פיקנטיים כן מושכים אותי וכן אוכל מטוגן. אם תוכלי לייעץ לי. תודה, יערה.

מנהל פורום תזונה טבעית