"יותר מידי"?

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

30/01/2012 | 21:43 | מאת: שירה

שלום. לארוחת הבוקר אני נוהגת לאכול 2 כפיות זרעי שומשום + כפית צימוק ים שחורים + כפית שמן שומשום אורגני. בנוסף אני אוכלת דיסת שיבולת שועל [או פתיתי כוסמין אם יש] +2 כפות צ'יה+2 כפות פשתן [אני לא טוחנת את הפשתן אלא לועסת לאט וטוב] + כפית סירופ מייפל טהור.לאחר הארוחה אני לוקחת קפסולה של אומגה 3 [טריו גארד] וכך גם לאחר ארוחת הערב. אני מבקשת לדעת האם זה -יותר מידי מבחינת עומס לגוף של אומגה 3 . האם זה יכול להזיק. אני בעיקר אוהבת את הארוחה ומרגישה טוב עם זה. אודה לתשובתכם. שירה

לקריאה נוספת והעמקה
31/01/2012 | 12:35 | מאת: אביטל זלצר

שירה שלום הדעות לגבי מינון יתר של אומגה 3 תלוקות. תמיד עדיף לקבלה מהמזון אלא אם ישנה בעיה קלינית המצריכה כמות גדולה יותר וכאן נכנסים התוספים. את הצ'יה את אוכלת ללא טחינה ולכן אינך מקבלת את מלא ערכיה התזונתיים. הארוחה שציינת כאן הינה בריאה, מזינה ועשירה ברכיבים נפלאים. ישנם עוד מקורות נפלאים במזון בהם נמצאת אומגה 3. דגים כמו סלמון, פורל, סרדין והרינג ,אגוזי מלך, הנה טבלה המציינת כמות אומגה 3 ממקור צמחיכף שמן פשתן – 8 גרם כף שמן קנולה – 1.6 גרם כף שמן סויה – 0.9 גרם כף זרעי פשתן טחונים – 1.9 גרם רבע כוס אגוזי מלך – 2.6 גרם כוס פולי סויה מבושלים – 1 גרם הכמות המומלצת ליום היא 4-5 גרם. עוד דבר חשוב הוא להפחית צריכת מזונות עשירים באומגה 6 מאחר והם "מתחרים" עם אומגה 3 על אתרי הספיגה בגוף. בתיאבון ובהצלחה אביטל

מנהל פורום תזונה טבעית