שלום. גבינות עם הרבה סידן, איזה יש? לא מצאתי .

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

30/11/2011 | 16:24 | מאת: חיע

קניתי גבינת עיזים.. אבל זה מלוח מאוד ואין בזה הרבה סידן. באיזה גבינות יש הכי הרבה סידן ? איזה לבקש ?

לקריאה נוספת והעמקה
30/11/2011 | 16:26 | מאת: חיע

01/12/2011 | 07:56 | מאת: עדנה

שלום, אינני מומחית יחד עם זאת מתוך ניסיון אני יודעת על גבינת ריקוטה שיש בה אחוז גבוה מאוד של סידן. כמו גם גבינה צפתית.

01/12/2011 | 08:15 | מאת: עדנה

בהמשך למה שכתבתי למטה, הנה קטע ממאמר/ כתבה של ד"ר ברוריה טל על גבינות לסוגיהן: ..."גבינות עשירות בסידן הגבינות העשירות ביותר בסידן טבעי שמקורו מהגבינה, עם העשרה מעטה של סידן איכותי מסוג סידן ציטראט, הן הריקוטה וקרם השמנת ‭5%‬ של גד. חצי קופסת ריקוטה או קרם שמנת ‭5%‬ מספקות בין ‭50%‬ ל‭75%-‬ מכמות הסידן המומלצת ליום למבוגר. ב‭20-‬ ג' גבינת ברי פקאן או קממבר צאן, הנקיות מחומרי שימור, יש כ‭60-‬ קלוריות, 5 ג' שומן, 160 מ"ג נתרן, פחות מ‭0.1-‬ ג' לקטוז ו‭150-‬ מ"ג סידן. כלומר, אותה כמות שומן וסידן כמו ב‭100-‬ ג' קוטג' או גבינה לבנה ‭,5%‬ עם פחות קלוריות ונתרן..." מקווה שעזרתי

01/12/2011 | 12:05 | מאת: שאלה

יש משהו קצת יותר טבעי בלי מלח ? את אומרת ככה: ריקוטה - מצאתי רק מלוח. ברי פקאן/קממבר צאן , כמה שומן.כמה נתרן. קרם שמנת , גם כן נתרן. ככה בכל המדפים מכל הסוגים האלה. אין משהו יותר נקי?

02/12/2011 | 13:41 | מאת: אביטל זלצר

חיע שלום. אין מניע מלקרוא את התויות הקטנות ולהשוות את כמויות הסידן בין מוצרי החלב והחברות.יחד עם זאת ישנם מזונות פרט למוצרי חלב העשירים בסידן כגון שקדים,טחינה (משומשום מלא) או חמאת שומשום,סרדינים,חלב מועשר בסידן.חשוב לצרוך סידן עם ויטמיני C ן D לשיפור ספיגתו. עוד חשוב לדעת: להמנע ממזונות המכילים חומצה פיטית בסמוך לאכילת ארוחה עשירה בסידן כי מעכבת את ספיגתו.(סובין חיטה, דגנים מלאים, דגני בוקר מועשרים בסיבים, אגוזים).חשוב לצרוך אותם אך לא באותה הארוחה. אותו כנ"ל ממזונות העשירים בחומצה אוקסלית.(עלי סלק, עירית, פטרוזיליה, פרג, רוב סוגי האגוזים, רוב סוגי פירות היער, תה, קקאו או מוצרים המכילים אותו). הפרדה של שעתיים לפחות ממוצרי קפה או קפאין.(קפה, תה רגיל, תה ירוק, קולה, קקאו או שוקו, שוקולד). הפרדה למשך שעתיים לפחות בין ארוחה עשירה בסידן לבין מזונות העשירים בברזל (בשרים למיניהם), או תוספים המכילים ברזל או אבץ, המפריעים לספיגת הסידן. המעטת מלח במזון בתיאבון ובהצלחה אביטל

מנהל פורום תזונה טבעית