פירות גוג'י

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

21/11/2011 | 18:13 | מאת: עדנה

שלום רב, מהן הסגולות של פירות הגוג'י? האם בהיותם יבשים הם שומרים על ערכם התזונתי? מהו המינון המומלץ ביום לאדם מבוגר ? תודה

22/11/2011 | 13:03 | מאת: אביטל זלצר

שלום רב פירות הגוג'י נחשבים היום כמזון על מאחר והם מכילים רמות גבוהות של ויטמין C השומר על המערכת החיסונית ווטמיני B עשירים במינרלים חיוניים,בסידן,ברזל, סלניום,אשלגן ואבץ.בכל 100 גרם יש 9 מ"ג ברזל המהווה 100% מהקצובה היומית המומלצת.כמו כן הם מהווים מקור נפלא לסיבים תזונתיים, חלבון ואנטיאוקסידנטים ממדרגה ראשונה. לגבי מינון, אין הגבלה ובלבד שלא מפריזים. בברכת יום נפלא אביטל

22/11/2011 | 13:42 | מאת: עודד

ראשית חשוב לי לציין שאני מנסה לתרום מהידע האישי שלי ואין לי כל ניסיון להחליף את תשובתה של טובה. פרי הגוג' אכן מכיל יתרונות רבים כמו: אנטיאוקסידנטים, ויטמינים, ערכים תזונתיים גבוההים ועוד. פרי שעבר ייבוש טבעי (ולא בתנור) שומר על מרבית יתרונותיו (למעט ירידה בתכולת ויטמין C ובחלק מהאנטי-אוקסידנטים) אלא שישנם 2 בעיות משמעותיות בפירות הגוג'י הנמכרים ארץ: 1. כל הפירות המשווקים עברו (למיטב ידיעתי) ייבוש בתנור ולא ייבוש טבעי - תהליך זה גורם לנטרול הרבה רכיבים מועילים בפרי. 2. כל הפירות הגוג'י הנמכרים בארץ אינם מגידול אורגני ומכיוון שצמח הגוג'י רגיש יחסית למחלות ומזיקים הוא עובר ריסוסים רבים בחומרים מסוכנים. לא זאת ועוד - כל הפירות המשווקים בארץ מיובאים מסין ושם המודעות והסטנדרטים בנושא שאריות חומרי הדברה במזון הם נמוכים ביותר. בשורה התחתונה - הסכנות האפשריות מאכילת הפרי המיובא גדולים לדעתי מהיתרונות שלו...

22/11/2011 | 14:29 | מאת: עדנה

זה בהחלט שם את הסופרלטיבים שנקשרו לפרי זה בפורפורציות הנכונות. מעניין לדעת אם בארץ יש פרי גוג'י שהוא אורגני.

22/11/2011 | 15:55 | מאת: מיה

מנהל פורום תזונה טבעית