רעילות של זרעי פשתן
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
הי צביקה מה אתה יודע על אחוז הפיטואסטרוגנים שבזרעי פשתן והשפעתו על הבריאות ? ומה רעיל בהם ?, חשבתי שיש עליהם קונצזוס ופתאם גיליתי שממש לא - וגם קראתי שהאומגה 3 שבהם אינה זמינה כל כך לגוף , בגלל בעיה בהמרתה ? מבולבלת ונבוכה
ליבי שלום, לא ידוע לי שזרעי פשתן רעילים. זהו מזון טבעי ןאיכותי עשיר בחלבון, שומן איכותי, ויטמינים, מינרלים, סיבים תזונתיים, פיטו-סטרולים (מורידים כולסטרול רע), פיטו-אסטרוגנים (בכמות קטנה מאד) וחומר מוצא ליצירת אומגה 3 (חומצה אלפא ליפואית - ALA). בגישת התזונה הטבעית הפיטואסטרוגנים שנמצאים בסויה ובפשתן (כאמור בכמות קטנה מאד) מועילים במיוחד לנשים בגיל המעבר בכך שהם מונעים השתוללות" של האסטרוגן הטבעי שהאשה מייצרת. לגבי אומגה 3 (ALA) זה נכון שזה זמין יותר בשמן דגים, אבל לצמחונים ולאנשים שלא רוצים לקבל שאריות כספית, זה הפתרון המומלץ. בהצלחה צביקה קורן
זרעי הפשתן אכן מכילים ALA אך זו לא חומצה ליפואית אלא חומצת שומן אלפא-לינולנית.