רעילות של זרעי פשתן

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

12/12/2009 | 20:00 | מאת: ליבי

הי צביקה מה אתה יודע על אחוז הפיטואסטרוגנים שבזרעי פשתן והשפעתו על הבריאות ? ומה רעיל בהם ?, חשבתי שיש עליהם קונצזוס ופתאם גיליתי שממש לא - וגם קראתי שהאומגה 3 שבהם אינה זמינה כל כך לגוף , בגלל בעיה בהמרתה ? מבולבלת ונבוכה

12/12/2009 | 20:33 | מאת: צביקה קורן

ליבי שלום, לא ידוע לי שזרעי פשתן רעילים. זהו מזון טבעי ןאיכותי עשיר בחלבון, שומן איכותי, ויטמינים, מינרלים, סיבים תזונתיים, פיטו-סטרולים (מורידים כולסטרול רע), פיטו-אסטרוגנים (בכמות קטנה מאד) וחומר מוצא ליצירת אומגה 3 (חומצה אלפא ליפואית - ALA). בגישת התזונה הטבעית הפיטואסטרוגנים שנמצאים בסויה ובפשתן (כאמור בכמות קטנה מאד) מועילים במיוחד לנשים בגיל המעבר בכך שהם מונעים השתוללות" של האסטרוגן הטבעי שהאשה מייצרת. לגבי אומגה 3 (ALA) זה נכון שזה זמין יותר בשמן דגים, אבל לצמחונים ולאנשים שלא רוצים לקבל שאריות כספית, זה הפתרון המומלץ. בהצלחה צביקה קורן

14/12/2009 | 07:15 | מאת: מרוין

זרעי הפשתן אכן מכילים ALA אך זו לא חומצה ליפואית אלא חומצת שומן אלפא-לינולנית.

מנהל פורום תזונה טבעית