גיל המעבר

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

22/10/2009 | 22:39 | מאת: יעל

אני בגיל המעבר, בעלת המוגלובין נמוך ביותר (9.8)! נאמר לי שעליי לאכול מוצרים עשירים בברזל (האם יש לך המלצות מיוחדות?) הבעיה היא שיש לי גם בעיות רפואיות אחרות שבגינן נאסר עליי לצרוך מזונות עשירים באסטרוגן. (אילו מזונות אלה? האם קטניות גם כן עשירות בהורמונים?) ובכן, מה לסיכומו של עניין אתה ממליץ לי לאכול שמצד אחד יחזק את רמת הברזל ומצד שני לא "יתרום" אסטרוגנים נוספים לגופי? מודה לך מראש, יעל

24/10/2009 | 19:13 | מאת: צביקה קורן

יעל שלום, ראשית אני חושב שאת עושה טעות בכך שאת מחפשת "קיצורי דרך" ולא פונה ליעוץ מקצועי ורפואי. האם בדקת מה הסיבות לרמה הנמוכה? האם את שותה משקאות המכילים קפאין, אלכוהול? האם את מעשנת? האם את מדממת? (גלוי או סמוי). האם את צמחונית? האם התזונה שלך מאוזנת ואיכותית? יש עוד נושאים ושאלות שניתן לברר רק בפגישה אישית. מזונות עשירים בברזל: שומשום, חמאת שומשום, ירקות ירוקים, פירות יבשים, דגנים וקיטניות. בקיטניות (ובמיוחד בסויה ומוצריה)יש אסטרוגן צמחי המשפיע לטובה על הגוף, אבל אם גורמים מוסמכים אמרו לך להימנע, אז תימנעי. אגב, יתכן ומבצבך את צריכה לאכול, לתקופה מוגבלת, בשר וכבד בקר. בהצלחה צביקה קורן

25/10/2009 | 11:05 | מאת: יעל

צביקה תודה רבה על תשובתך המהירה. עם זאת, לא כ"כ הבנתי האם כן מומלץ או לא מומלץ לאכול קטניות? האם כל סוגי הקטניות מכילים אסטורגנים או רק סויה? אני בהחלט מסכימה אתך ואני אכן במעקב רפואי צמוד, עם זאת הרופא המטפל יעץ לי להתייעץ בנושא התזונה גם עם מומחים מתחום הרפואה המשלימה ולכן פניתי אליך בפורום.

מנהל פורום תזונה טבעית