תאבון נמוך וחסר בהמוגלובין

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

01/09/2009 | 15:33 | מאת: תמר

שלום, יש לי ילד בן שנה ועשרה חודשים שתמיד היה בעל תאבון לא גבוה, אבל בחודשיים האחרונים נדמה שתאבונו פחת עוד יותר. בשל המוגלובין נמוך (10.5) הוא קיבל כחצי שנה ברזל טבעי אך ההמוגלובין לא עלה ועתה אני נותנת לו טיפות פריפול (כ-30 ביום). בדיקת צליאק שלילית. יש לציין שהוא ילד חיוני בעל אנרגיות גבוהות פלוס.. מתפתח נפלא מטורית, קוגנטיבית ושפתית. הוא ינק עד גיל שנה וארבעה חודשים וכשהפסיק עבר לבקבוק חלב פרה עם דיסת מטרנה שיבולת שועל (כ-300 CC, לפחות שלושה בקבוקים ביממה) . רציתי להתיעץ א. לגבי החלב, מתוך נסיון להפחית חלב פרה החלפתי ברובו לחלב עיזים, האם זה טוב והאם גם חלב עיזים מעכב ספיגת ברזל וכו'? ב. מה דעתך לגבי התאבון הנמוך והחסר בהוגלובין? ג. זרעי פשתן לא טחונים וקלויים- מה ערכם התזונתי? ד. טונה בקופסאת שימורים, יש לה ערך חלבוני ותזונתי או רק ערך שלילי? תודה רבה (וסליחה על עומס השאלות..) תמר

לקריאה נוספת והעמקה
04/09/2009 | 21:31 | מאת: צביקה קורן

תמר שלום, א. לגבי החלב, מתוך נסיון להפחית חלב פרה החלפתי ברובו לחלב עיזים, האם זה טוב והאם גם חלב עיזים מעכב ספיגת ברזל וכו'? - חלב עזים מתעכל טוב יותר ומעורר פחות תגובות אלרגיות והפרעות עיכול. כמו חלב פרה, הוא מפריע לספיגת ברזל ולכן כאדי לתת את תוסף הברזל בטווח של שעתיים לפחות. ב. מה דעתך לגבי התאבון הנמוך והחסר בהוגלובין? - אני לא מכיר את בנך. מציע שתתייעצי בנושא זה עם הרופא המטפל. חשוב שהתזונה תהיה מגוונת ואיכותית. נסי להימנע מלתת לו ממתקים מתוקים ומלוחים שהם חסרי ערך תזונתי ובאים על חשבון מזון מזין. ג. זרעי פשתן לא טחונים וקלויים- מה ערכם התזונתי? - לא מומלץ! כדאי מאד לטחון את זרעי הפשתן ולא לקלות או להמליח אותם. ד. טונה בקופסאת שימורים, יש לה ערך חלבוני ותזונתי או רק ערך שלילי? - הטונה היא מזון חלבוני שיש בה גם ויטמינים ואומגה 3. עם זאת היא עשירה בנתרן, חומר משמר, שמן לא איכותי ושאריות פח שהשמן סופח מהפחית. בהצלחה צביקה קורן

מנהל פורום תזונה טבעית